Covid-19 Rus Ekonomisini Felç Etti!

Yeni tip coronavirüs salgını Rusya'da ekonomiyi felç etti. Ülkedeki işsizlik oranının artacağına vurgu yapan Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, “Covid-19’a yönelik önlemlerin süresi uzatılırsa ülke ekonomisi yüzde 5 küçülebilir.” dedi.

13.04.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-13:59) Covid-19 Rus Ekonomisini Felç Etti!

Yeni tip coronavirüs salgını Rusya'da ekonomiyi felç etti. Ülkedeki işsizlik oranının artacağına vurgu yapan Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, “Covid-19’a yönelik önlemlerin süresi uzatılırsa ülke ekonomisi yüzde 5 küçülebilir.” dedi.

Ülkede salgın nedeniyle işsiz sayısının 2,5 milyondan 8 milyona çıkacağına işaret eden Rusya’nın eski maliye bakanlarından Kudrin, Rus RBK kanalında, salgının ülkenin ekonomisine etkisi yönünde öngörülerde bulundu.

Rus bankacılık sektörünün yıl sonuna kadar “krizi” hissetmeye başlayacağının altını çizen Kudrin, “Bankalar 3 ay içerisinde krizi hissetmeye başlayacaklar, 6 ay içerisinde ise tümüyle hissedecekler. Bankaların ilave sermaye eklemeleri gerekebilir.” dedi.

Rusya’da 2,5 milyon çalışmadığını bildiren Kudrin, “Bu rakam geçici olarak 8 milyona kadar yükselebilir.” diye konuştu.

Ülkede yaklaşık bir aydır karantina önlemlerinin devam ettiğine değinen Kudrin, “Önlemlerin ne kadar uzatılıp uzatılmayacağını henüz bilmiyoruz. Bu da bazı bölgelerin ve sektörlerin çok zor durumda kalacağına işaret ediyor. Kovid-19’a yönelik önlemlerin süresi uzatılırsa ülke ekonomisi yüzde 5 küçülebilir. Kesin tahminler yürütebilmek çok zor.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal