Covid-19 Ölen Ünlüler

Coronavirüs nedeniyle pek çok kişi hayatını kaybetti. Bunların içinde birçok sanatçı ve tanınmış kişilerde yer alıyor. Peki coronavirüs salgınında hayatını kaybeden ünlüler hangileri?

09.06.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:19) Covid-19 Ölen Ünlüler

Covid-19 ölen ünlüler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Özellikle yaşça büyük olan kişilerin direkt olarak hayatlarını tehlikeye atan bu virüsün birçok değerli sanatçının hayatına mal olduğu da dile getirilmelidir. Kronik rahatsızlığı olan kişilerde salgından olumsuz etkilenme oranının daha yüksek olduğunun ayrıca belirtilmesi gerekiyor. Sizin için bu salgında hayatını kaybeden ünlüleri ve diğer tüm pandemi gelişmelerin sizin için derledik! 

Kimler Corona Sebebi ile Hayatını Kaybetti?

Ünlüler dünyasında hayatını Korona sebebi ile kaybeden ünlülerden bazıları;

  • John Prine
  • Jay Benedict
  • Lee Fierro
  • Adam Schlesinger

Bu detaylara bakıldığı zaman özellikle yaşça ileri olan kişilerde hastalığın daha net biri olumsuz etkisi olduğunu görmek mümkün! Liste tabi ki bu 4 isimle sınırlı değildir. Ülkemizde de hayatını kaybeden birçok isim olmuştur. Salgının etkinliği devam ettikçe aynı şekilde sorunun süreceği dile getiriliyor.

Pandemi Neden Yaşça Büyük Olan Kişileri Daha Net Etkiliyor?

Covid-19 ölen ünlüler incelendiği zaman genel olarak bir kronik rahatsızlıklarının olduğu net biri biçimde görülmüştür. Bu alanda olumsuz bir etki yaşamamak için kronik rahatsızlığı olan kişilerin pandemi etkisi ortadan kalkana kadar kendilerini korumaları ve temastan da olabildiğince kaçınmaları gerekiyor.

Pandemi ile alakalı olarak incelemeler yapıldığı zaman kişilerin özellikle diyabet, kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon şikayetinden muzdarip olmaları durumunda Covid 19 salgınını çok daha net bir biçimde olumsuz etkilediği kendini göstermektedir. Bu olumsuz koşulların ortadan kalkması sürecinde oldukça dikkatli olmalısınız. Bu şöyle bir yanlış anlaşılmayı da doğurmamalıdır; kronik rahatsızlığa sahip olan kişilerin bu virüsü kapmaları durumunda kesin olarak hayatını kaybedeceği gibi biri kaide bulunmuyor. Hatta hayatı kaybetme olasılığının %2 olduğu da görülmektedir. Ülkemizde bu oranın çok daha geride olduğu da dile getirilmelidir.

Ülkemizde Hangi Ünlüler Bu Salgına Yakalandı?

Covid-19 ölen ünlüler incelendiği zaman salgına yakalanma olasılığının ne derece yüksek olduğunu siz de görebilirisiniz. Temas ve maske gibi unsurlara dikkat edilmeyen ortamlarda salgının yayılma hızı kat ve kat artıyor. Bu salgın hastalığın diğer bulaşıcı hastalıklardan daha büyük bir öneme sahip olmasının asıl sebebi bulaşıcılık kat sayısının çok daha yüksek olmasıdır.

Ülkemizde halkın her kesiminden isimler bu rahatsızlığa yakalanmıştır. Fatih Terim akla ilk olarak gelen isimlerdendir. Liglerin kapanmasının geç kaldığını dile getiren ilk isim olan Fatih Terim maalesef ki bu rahatsızlığa yakalanmıştır. Bunun yanı sıra Abdurrahim Albayrak da bu rahatsızlıktan muzdarip olmuş ve daha sonrasında atlatmıştır.

Tedavi Süreci

Hastalık ne derece erken fark edilirse tedavi adımının da o kadar kolay bir biçimde tamamlanacağının belirtilmesi gerekiyor. Ülkemizde yoğun bakıma geçiş olmadan birçok hastanın direkt olarak servisten taburcu edilecek seviyede önemli ve etkin biri tedavi planı hazırlandığı görülüyor. Hatta diğer ülkelerin ülkemizden tedavi bağlamında tavsiyeler istediği de dile getirilmelidir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal