Covid-19 Dünyaya Etkileri

Coronavirüs salgını dünyaya ciddi etkiler bıraktı. Konu sağlık olunca aslında ne kadar büyük bir açığın olduğu tüm dünyaca anlaşıldı. İşte salgının global etkileri...

09.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:57) Covid-19 Dünyaya Etkileri

Covid-19 dünyaya etkileri göz önünde bulundurulduğu zaman sağlık konusunda ne derece büyük bir açığın meydana geldiği de net şekilde fark ediliyor. Sadece sağlık alanında değil aynı zamanda ekonomi alanında da ne derece büyük açıkların oluştuğunu net bir biçimde görebilirsiniz. Hastalık ile başa çıkmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği ve hastalığın global etkileri ile alakalı detayları sizin için bir araya getirdik!

Covid-19 Salgınının Dünya Sistemine Etkisi Ne Oldu?

Covid-19 dünyaya etkileri ile alakalı inceleme yaparken temelde meydana gelen detaylar şu biçimde sıralanıyor;

  • Salgın ile alakalı en temel detay bulaşıcılığın globalleşme sebebi ile hız kazanması oldu.
  • Çin Halk Cumhuriyeti’nde meydana gelen bu salgının dünya çağında yayılım göstertmesinin ülkeler arası giriş çıkışlar ile yakından ilişkili olduğu görülmüştür. Bu alanda globalleşmenin de sağlık söz konusu olduğu zaman belirli biri süreliğine de olsa askıya alınabileceğini kanıtlamıştır.
  • Garantili olarak dahi belirtilen ekonomik sektörlerin bir anda iflasın eşiğine gelebileceği kanıtlanmıştır.
  • Sadece belirli bir zümreye hitap eden ve kişilerin yüksek meblağlar ile ödeme yaparak faydalanabilecekleri sağlık sistemlerinin bu tür salgın durumlarında alarm verdiği de fark ediliyor.

Bu detaylara bakıldığı zaman ülkelerin hem sağlık sistemlerinin hem de ekonomik durumlarının ne derece kırılgan bir yapıda olduğunu siz de net bir biçimde görebilirisiniz.

Ekonomi ile Alakalı Son Gelişmeler Nelerdir?

Covid-19 dünyaya etkileri ile alakalı inceleme yapıldığı zaman ekonomik bağlamda detaylar şu biçimde sıralanıyor;

  • Orta ve düşük ekonomik güce sahip olan kesimlerin salgın döneminden en net etkilenen kesim olduğu net şekilde görülmektedir.
  • Ekonomi kapsamında yevmiye ile çalışan kişilerin tüm gelir kapılarını salgın ile beraber kaybettikleri de fark ediliyor. Bu kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda dahi sıkıntı çektikleri fark edilmektedir.
  • Durumu oldukça kötü olan kişilerin bu süreç içerisinde devlet desteği talep etme hakkı bulunuyor. Temasın minimum seviyeye indirilmesi için kişilerin özellikle yardım başvurularını e-devlet üzerinden yapmaları istenmektedir.

Bu alanda kişilerin ekonomik manada durumlarının toparlanması için ancak devlet desteği gerektiği fark ediliyor. Devletlerin birçoğu da elinde nakit akışını destekleyecek bir durum olmadığı için Dünya Bankası’ndan bu konuda yardım almıştır.

İşletme Sahipleri Yıkıma Uğradı

Covid 19 salgını sebebi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin yıkıma uğradığı global gerçekler arasında yer alıyor. Bu alanda kendini kurtarabilen kurumların başında internet entegrasyonunu tam olarak tamamlayabilen firmalar gelmektedir.

Belki de salgın döneminde dahi sonu gelmeyen unsurun başında online alışveriş gelmektedir. Bu alışveriş salgın döneminde internet üzerinden alım yapmayan kişilerin dahi sürece entegre olmasını sağlamıştır. Kişiler belirli bir dönem market alışverişlerini dahi direkt olarak internet üzerinden yapmak zorunda kalmıştır. İlerleyen senelerde de bu özelliğin devam edeceği düşünülüyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal