01.05.2020-17:41 (Son Güncelleme:04.05.2024-05:23)


1

Avustralya'da Başbakan Morrison coronavirüsü salgını tedbirlerinin gevşetileceği işaret ederken, ülkenin Güney Avustralya eyaleti coronavirüse karşı dünyanın en güvenli yeri olduğu iddia edildi. Güney Avustralyalı üst düzey yetkili, bir haftadan beri eyalette yeni coronavirüs vakası ile karşılaşılmadığını belirterek, "Yeni Zelanda ile birlikte belki de dünyanın en güvenli yeriyiz" ifadesini kullandı. Avustralya'nın pek çok bölgesinde halk sahillerde güneşleniyor ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmeden denize giriyor.



2

Avustralya'nın Güney Avustralya Halk Sağlığı Ofisi Başkanı Nicola Spurrier eyalette son bir hafta içerisinde coronavirüs vakası tespit etmediklerini aktararak, "Bu başarımız Avustralya'da birçok insan için sürpriz olduğunu düşünüyorum. Gerçekten, bütün eyalet ve bölgelere baktığınızda, buranın Yeni Zelanda ile birlikte belki de dünyanın en güvenli yeri olduğunu görürsünüz" diye konuştu. Güney Avustralya eyaleti devletinden gelen açıklamada, 1,6 milyon nüfuslu eyalette 438 vaka tespit edildiği, bunlardan 14'ünün aktif olduğu ve 4 kişinin hayatını kaybettiğin ifade edilmişti.



3

Yeni Zelanda geçen hafta yaptığı açıklamasında, coronavirüs salgınını atlattıklarını açıklamıştı. Açıklamada ülkedeki coronavirüs vaka sayısının sıfıra indirildiği, muhtemel vakaların kaynağına ulaşma kapasitesi sağladıklarını altını çizmişti.



4

BAŞBAKAN MORRISON GEVŞEME SİNYALİ VERDİ

BAŞBAKAN MORRISON GEVŞEME SİNYALİ VERDİ

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, coronavirüs tedbirlerinin gevşetileceğine işaret ederek, "Avustralya’yı yorgan altında tutamayız" ifadesini kullandı. Başbakan Morrison, Ulusal Kabine toplantısının peşinden başkent Canberra’da gerçekleştirdiği basın toplantısında, coronavirüsün yayılmasını durdurmaya yönelik uygulanan kurallarıyla alakalı açıklama yaptı.



5

Halkın, coronavirüsü atlatma hususunda gösterdiği gayretlerden duyduğu memnuniyeti belirten Morrison, "Avustralyalılar yaptıklarından dolayı erken ödülü hak ediyor. Avustralya’yı yorgan altında tutamayız, yolumuza devam edebilmemiz gerekiyor" diye konuştu. Başbakan Morrison’un "erken ödül" ifadesi, önümüzdeki hafta eyalet başbakanlarıyla yapılacak görüşmede, coronavirüs yasak ile sınırlamalarının gevşetileceği yorumlarına sebep oldu.



6

CORONAVİRÜS SALGININDAN ÖLENLERİN SAYISI 93'E YÜKSELDİ

CORONAVİRÜS SALGININDAN ÖLENLERİN SAYISI 93'E YÜKSELDİ

Yeni Güney Galler ile Tazmanya eyaletlerinde iki kişinin daha coronavirüs salgını sebebiyle yaşamını yitirmesiyle ülke genelindeki toplam can kaybı 93 oldu. Resmi verilere bakıldığında ülke genelinde neredeyse 570 bin kişiye yapılan testlerde, salgın bulaştığı tespit edilen 6 bin 767 kişiden, 5 bin 720'sinin sağlığına kavuştuğu belirtildi



7

Yurt dışından gelenlerin zaruri karantinaya alındığı ülkede, açık ya da kapalı alanlarda ev halkı haricinde ikiden fazla kişinin toplanması ve acil haller dışında akraba ile ev ziyaretleri yasaklandı. Cenaze defin işlemlerinin 10, düğünlerin beş kişiyle yapılabildiği Avustralya'da, sınırlama ve karantina kurallarına uymayan kişiler para ile hapis cezalarına çarptırılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr