Coronavirüsten, En Yüksek Seviyeli Ölüm

İran'ı tamamen etkisi altına alan coronavirüs, devlet yönetim kadrosu ile rejimin önde gelenlerini tek tek öldürüyor.

08.03.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 08.03.2020-15:33) Coronavirüsten, En Yüksek Seviyeli Ölüm

Haber365 (TAHRAN) coronavirüs İran'da ölümcül etkisini devam ettiriyor bütün ülkeyi rehin alan virüs kitleler halinde ölümlere sebep oluyor.

Bunun yanında İran devlet yönetiminin üst düzey isimleri ile rejimin beyin takımını tamamen etkisi altına alıp tek tek öldürmesi dikkat çekiyor.

Son olarak Devrimin önemli dini isimlerinden ve Humeyni'nin öğrencilerinden biri olan Ayetullah Lengerudi coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İran'da Coronavirüs

Çin'den sonra en çok ölü sayısının olduğu ülkelerden biri olan İran'da virüs ilk defa 19 Şubat'ta Kum şehrinde saptandı.

Covid-19, İran'da başta başkent Tahran olmak üzere etkisini göstermeye devam ederken, eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi, İran'ın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam ve Tahran Milletvekili Fatma Rehber de coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirmişti.

Salgınla mücadele kapsamında büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatini sınırlamak maksadıyla kontrol noktaları oluşturuldu. Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler, spor ve sanatsal faaliyetler 20 Mart'a kadar iptal edildi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar ve 24 milletvekilinin de coronavirüsten enfekte olduğunu duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal