Coronavirüsle Beraber Türkiye'de E-Ticaret Satışları Arttı

Coronavirüsün Türkiye’de görülmesi ve devletin aldığı sıkı tedbirlerin akabinden vatandaşlar, günlük gereksinimlerini karşılamak için e-ticaret sitelerine yöneldi.

20.03.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-11:37) Coronavirüsle Beraber Türkiye'de E-Ticaret Satışları Arttı

Coronavirüsün Türkiye’de görülmesi ve devletin aldığı sıkı tedbirlerin akabinden vatandaşlar, günlük gereksinimlerini karşılamak için e-ticaret sitelerine yöneldi.

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan coronavirüs salgınının akabinden bütün dünyada alınan tedbirler artarak sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Çankaya Köşkü'nde yapılan coronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından Türkiye'nin aldığı tedbirleri basın öyeleri ile paylaştı.

Türkiye'de de risk grubunu oluşturan yaşlıların evden çıkmamasının önerilmesi ve özel sektörde pek çok firmanın çalışanlarını evden çalışmaya yönlendirmesiyle beraber, online alışverişlerde bütün dünyada görüldüğü gibi Türkiye'de de büyük bir artış izlendi.

KOLONYA SATIŞI 34 KAT ARTTI

GittiGidiyor Genel Müdürü eBay MENA Bölge Direktörü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı açıklamasında "Coronavirüs’ün yayılımını azaltmaya yönelik alınan tedbirler doğrultusunda biz de dahil olmak üzere birçok şirket evden çalışmaya başladı. İnsanların kalabalık ortamlarda bulunmamasına dair öneriler ve evden çıkanların azalması doğrultusunda vatandaşların e-ticarete yöneldiğini görüyoruz. Kısacası evde çalışma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla güncel ihtiyaçların internetten giderildiğini söylemek mümkün." diye konuştu.

Bilhassa hijyen ürünleri, paketli gıdalar benzeri belirli kategorilerde artış gözlemlediklerine vurgu yapan Kantarcı, "Buna göre 9-16 Mart tarihleri arasında, bir önceki haftaya göre kolonya satışı 34 kat, steril eldiven 19 kat, el dezenfektanı 10 kat, sabun 4 kat, medikal maske 4 kat, tuvalet kağıdı satışı ise 3.5 kat arttı. Bebek bezi satışlarında da yüzde 30 artış yaşandı. Gıda ürünlerinde ise sıvı yağ satışı 5 kat, bulgur ve pirinç satışları ise 3 kat artış gösterdi."

AMAZON 100 BİN PERSONEL ALIYOR

Öte yandan e-ticaret firması Amazon da coronavirüs nedeniyle hareketli günler geçiriyor. Amazon, yeni tür coronavirüs (Covid-19) salgınıyla online alışverişe artan talebi karşılayabilmek için ABD'de 100 bin yeni personel alacağını açıkladı.

Amazon'un Dünya Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark tarafından kaleme alınan blog paylaşımında, coronavirüs salgınıyla e-ticarete olan talepte ciddi bir artış görüldüğü ve işgücü ihtiyacı doğurduğuna vurgu yapıldı.

Paylaşımda, konu olan talep artışını karşılayabilmek adına depo merkezleri ile dağıtım ağına istihdam edilmek üzere tam ve yarı zamanlı çalışacak 100 bin yeni personel alınacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal