Coronavirüs TBMM'nin 100. Yıl Etkinliklerini Etkiledi

11 Mart tarihinde ülkemizdeki ilk coronavirüs vakası tespit edilirken, bu tarihten sonra önlem amaçlı olarak birçok etkinlik ertelendi. Bu etkinlikler arasında TBMM'nin 100'ncü yıl dönümü de yer aldı.

25.03.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-14:43) Coronavirüs TBMM'nin 100. Yıl Etkinliklerini Etkiledi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, bu tarihten sonra birçok önemli karar alındı. Salgınla mücadele kapsamında sosyal mesafe en çok vurgulanan uyarı olurken, birçok iş yeri kapatıldı ve birçok etkinlik de iptal edildi. Bu etkinlikler arasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100'ncü yıl dönümü de yer aldı. TBMM'nin 100'ncü yıl dönümü etkinliği ileri bir tarihe ertelendi. 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "TBMM’nin açılışının 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri salgının zorunlu kıldığı sağlık tedbirlerinin başında gelen sosyal mesafeye uymak esasına riayeti sağlayarak gerçekleştirilemeyeceği için, ileri bir tarihe ertelenmiştir." açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı son bilgilere göre ülkemizde 44 kişi coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal