Coronavirüs Sonrası Çocuklarda İltihaplanma

Dünya üzerinde 3 milyondan fazla insanı etkileyen coronavirüs salgını etkisini devam ettirirken, İngiltere'de coronavirüs salgınıyla bağlantılı olarak çocuklar arasında toksik şok benzeri iltihaplanma, bilim insanlarını harekete geçiridi.

27.04.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-15:20) Coronavirüs Sonrası Çocuklarda İltihaplanma

Dünya üzerinde etkisini devam ettiren ve 3 milyondan fazla insanı etkileyen coronavirüs salgını İngiltere'de farklı bir duruma neden oldu. Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi, (NHS) coronavirüse bağlı olarak özellikle çocuklar arasında toksik şok benzeri çoklu bölgede iltihaplanma vakalarının arttığını tespit etti. 

NHS bunun üzerine harekete geçerken, hastanelere hazırlıkta olan çağrısında bulunuldu. Öte yandan, Daily Mail'de yer alan haberde, "Covid-19'a bağlı olarak çocuklar arasında yayılan ateşli sendrom endişeleri artmaktadır. Son 3 haftada başta Londra'da olmak üzere dikkat çeken bu artış yoğun bakımda tedavi gerektirmektedir." ifadelerine yer verildi.

İNGİLTERE'DE SON DURUM

Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İngiltere'de şimdiye kadar 154 bin 37 vaka tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 bin 795'e çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal