06.05.2020-16:46 (Son Güncelleme:29.04.2024-00:46)


1

Antalya'nın Kaş ilçesine bir buçuk ay önce tatile giden turistler, tatil için planladıkları süre çoktan bitmesine rağmen coronavirüsten korunmak için konakladıkları kampta yaşamaya başladı. Konaklama ücreti vermeyen turistler, günlük işleri yardımcı olarak salgın döneminin geçmesini ve seyahatlerin açılmasını bekliyor.



2

Coronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında yurt dışına ulaşımın kapatılmasının peşinden, Kaş ilçesinde tatil yapan turistler ilçeden ayrılamadı. Uyarıları dikkate alan 4 ülkeden 5 turist konakladıkları kampta kalmaya devam ediyor. Kaş'a bir buçuk ay önce tatil için giden turistler, tatil planı yaptıkları zamanın çoktan bitmesine rağmen coronavirüsten korunmak için kaldıkları kampta yaşamaya devam ediyor.



3

Virüs sebebiyle memleketlerine geri gidemeyen 2 Fransız ile 1 Faslı, Cezayirli ve Kolombiyalı turistin kampta konaklama ücreti vermediği, kampta günlük rutin işlere yardımcı olan konukların oruç tuttuğu, çiçek diktiği, resim yaptığı, temizlik yaptığı ve müzikle de uğraştığı öğrenildi. Kaş-Kalkan D-400 kara yolu üstünde denize sıfır ve ağaçların arasında olan kampta kalan gezginler, dönem normalleşene dek başka bir yere gitmeyi düşünmediklerini belirtti.



4

Kamptaki turistlerden Cezayirli Dhia el hak Daamouche (23), 1 senedir Türkiye’de olduğunu ifade ederek, “Kampa sırt çantalı gezgin olarak geldim ancak corona virüs dolayısıyla kaldım. Burada Fransa, Kolombiya ve Fas’tan insanlar tanıdım. Arkadaşlarla sıkılıyorduk ve işletme sahibine yardım etmeye karar verdik. Bir buçuk aydır buradayım, burayı çok seviyorum. Müslümanım, burada arkadaşlarla beraber iftar yapıyoruz Allah’a şükür” şeklinde konuştu.



5

CORONA VAKASI GÖRÜLMEDİ

CORONA VAKASI GÖRÜLMEDİ

Fransız Lena Bonnin (19), “Buraya 12 Mart’ta geldim. Sokağa çıkma kısıtlaması beni de kapsadı ancak kalacak çok güzel bir çevre ve arkadaşlık vardı. Türk kültürünü çok sevdim. Burada kendimi güvende hissediyorum, çünkü market ve birçok yerde kontrol var. İnsanlar dostane ve Kaş’ta korona vakası görülmedi. Sanırım burada biraz daha kalacağım, çünkü burası çok güvenli bir yer” dedi. Fransız Laura Sierzputowski (30), erkek arkadaşı Kolombiyalı Jonathan David Rodrguez Giraldo ile Türkiye’ye tatile gelirken, pandemi öncesinde Kaş’a geldiklerini belirterek, “Fransa ve Kolombiya’da geçene kadar corona virüs vakası görülmeyen bu küçük ilçede kalmaya karar verdik. Biz ressamız, duvarları boyayıp resimler yapıyoruz, iyi vakit geçiyoruz. Burada kendimizi pandemi altında hissetmiyoruz. Hava, manzara ve insanlar çok güzel. İyi ki burada kalmada karar vermişiz” diye konuştu.



6

EVDE VE GÜVENDE

EVDE VE GÜVENDE

Gezginlerden Faslı Oussama Gaidar (25) da Gazipaşa ile Fethiye‘yi dolaşıp Kaş’a gittiğini belirterek, “Virüs dolayısıyla burada kaldım. Fransa, İngiltere, Kolombiya, Türkiye’den insanlar tanıdım ve burada kendimi evde hissettim. Müslümanım, kampta hep beraber iftar hazırlıyoruz. Burada kendimi güvende hissediyorum. Evde ve güvende. Türkiye‘ye aşığım diyebilirim” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.



7

İşletme sahibi Can Kahvecioğlu da kampta herkesin oldukça mutlu olduğunu ve alandan dışarı çıkmadığının altını çizerek, “Backpacker dediğimiz sırtçantalı gezgin turistler bahar dönemi kampımızda konakladı. Yollarına devam edeceklerdi ancak bütün dünyada ve ülkedeki corona virüs gelişmeleri üzerine geri dönemeyeceklerini anladılar. Panik yaşadılar, sonra karşılıklı konuşarak burada kalmayı tercih ettiler. Bir süre geçince aile formatına girdik. Kendilerini dostlarımız olarak kabul ettik. Yaklaşık bir buçuk aydır beraberiz. Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kamp alanından çıkmıyorlar. Burada bizimle beraber yaşıyorlar, herkes çok mutlu” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR