Coronavirüs Plastikte 3 Gün Yaşıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan ve tüm dünyayı etkileyen coronavirüs salgını için henüz net bir tedavi bulunamasa da bilim insanları önemli bir araştırmaya imza attı. Yapılan araştırmalar sonucu coronavirüsün plastik üzerinde 3 gün yaşadığı tespit edildi.

19.03.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-08:49) Coronavirüs Plastikte 3 Gün Yaşıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan ve kısa sürede dünyanın farklı noktalarına da yayılan coronavirüs salgını için henüz net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Bilim insanlarının virüs üzerinde çalışmaları devam ederken, önemli bir araştırmaya imza atıldı. Amerikan New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan araştırma sonucuna göre, bakır yüzeylerde dört saate, plastik ve çelikte 2-3 güne, karton üzerinde de 24 saate kadar yaşıyor. Öte yandan insan hapşırdığında aerosol gibi havaya yayılan damlacıklar da üç saate kadar havada kalabiliyor.

ABD'de yapılan kapsamlı araştırma, Ulusal Sağlık Enstitüleri, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, UCLA ile Princeton Üniversitesi uzmanlarınca yürütüldü. Uzmanlar, enfekte olmuş bir kişiden aldıkları kovid-19 virüsünü gündelik hayatta kullanılan çeşitli yüzeylere aktararak dayanma süresini ölçtü.

ARAŞTIRMA SONUCU KORUNMAK İÇİN ALINAN ÖNLEMLER TEYİT EDİLDİ

Araştırmacılar, bu çalışma sonucunda genel olarak kovid-19 virüsünden korunmak için yapılan uyarıları teyit etti. Buna göre hastalığın bulaştığı kişilerle temas edilmemeli. Göz, burun ve ağza dokunulmamalı. Yeni tip coronavirüs teşhisi konmuşsa evde kalınmalı. Öksürürken mendille ağız kapatılmalı. Daha sonra bu mendil çöpe atılmalı. Sıkça dokunulan yüzeyler ev temizliğinde kullanılan malzemelerle temizlenmeli ve dezenfekte edilmeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal