Coronavirüs Önlemlerine Uymayanlara Hapis Cezası!

Bayram tatili sonrası yurt genelinde vaka sayısının bini aşması daha sert tepkilerin alınmasına yol açtı. Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından ek önlemler alınırken, uygulanan para cezalarının yanı sıra hapis cezalarının da uygulamaya gireceği bildirildi.

06.08.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-10:48) Coronavirüs Önlemlerine Uymayanlara Hapis Cezası!

Alınan bilgiye göre salgının kontrol altına alınmadığı bölgelere özel yasaklar getirilecek. Diğer taraftan bölgenin durumuna göre karantina ve sokağa çıkma yasakları daha sıklıkla uygulanacak.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK? 
Alınan kararlar doğrultusunda İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Konya, Malatya, Şanlıurfa, Mardin ve Batman olmak üzere hareketliliğin fazla olduğu, izolasyonun sağlanamadığı kentlerdeki ilçe, semt ve mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

Salgının durdurulamadığı bölgelerde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanabilecek.

‘BEACH’LERDE SIKI DENETİM
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine kontrollerin artılması talimatında bulundu. Buna göre hareketliliğin en fazla olduğu cadde ve sokaklarda, toplu ulaşım alanlarında, sahil bantları, mesire-ören yerleri ile piknik, spor ve yürüyüş alanlarında ek önlemlerin alınması talep edildi.

İstanbul ve tatil bölgelerinden yansıyan tekne, kır partileri ile başta beach’ler olmak üzere plaj ve sahillerde oluşan yoğunlukla ilgili de önlemler arttırılacak.

Sosyal mesafe kurallarının göz ardı edildiği durumlarda, kural ihlallerini ayrı ayrı para cezasının haricinde sorumlu kişilere adli işlem de uygulanacak

Önlemleri göz ardı eden beach mühürlenecek, tekneler ise bağlanacak, sorumlu kişilerle ilgili de adli işlem (2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası) yapılacak.

KARANTİNAYA UYMAYANA HAPİS CEZASI
COVID-19 testi pozitif çıkan ve evde karantina altında tedavisine karar verilenler için de sıkı önlemler geliyor.

Karantina kurallarının ihlal edilmesi durumunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince para cezası kesilirken, ayrıca hastalık yaymak suçundan da Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 195’inci maddesine göre 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası kesilecek.

Yasağı çiğneyip hastalığın ilerlemesine yol açanlara adli işlemler uygulanıyor. TCK’nın 195’inci maddesi şu hükmü getiriyor:

''Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasından sonra tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal