Coronavirüs İngiltere'nin Futbol Ekonomisini Bitirdi!

Coronavirüs salgını, spor camiasını mali açıdan da ağır şekilde etkiliyor. Yapılan son çalışmalara göre takımların kadro değerinin, toplam 1.6 milyar sterlin azaldığını ortaya çıkardı.

09.04.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-17:25) Coronavirüs İngiltere'nin Futbol Ekonomisini Bitirdi!

Coronavirüs salgını, spor camiasını mali açıdan ağır şekilde etkiliyor. Bütün büyük sportif organizasyonların ya iptal olduğu ya da ileri bir tarihe alındığı bir ortamda, Premier Lig takımlarının da ekonomik açıdan zor zamanlar geçiriyor. Salgın sebebiyle gerçekleşen belirsizlik ortamı, takımların adımlarını çok daha dikkatli atmaya zorluyor. Bu da futbolcuların piyasa değerlerinin azalmasını da birlikte getiriyor.

Bu olaydan en fazla etkilenen takım ise Manchester City. Bu aşamada City'nin takım değerinin 255 milyon sterlin azaldığı ifade ediliyor. En fazla değeri düşen futbolcu ise 115 milyon sterlinlik piyasa değeri 29 milyon sterlin azalan Raheem Sterling. Sterling'i, Kevin de Bruyne, Harry Kane ve Mohamed Salah takip ediyor.

Yapılan araştırma, 1998'den önce doğan futbolcuların piyasa değerlerinin, ortalama yüzde 20 azaldığını ortaya çıkardı. 1998'den sonra doğan futbolcuların piyasa değerlerinde ise yüzde 10’luk düşüş söz konusu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal