Coronavirüs ile İlgili Bilgilendirme Sitesi Açıldı

Coronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların hastalık riskini online olarak sorgulama imkanlarına sahip olacakları Coronavirüs bilgilendirme internet sitesi yayına girdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada sitenin yayına girdiği ilk saat içerisinde 100 bin kişi siteye girdi.

20.03.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-16:50) Coronavirüs ile İlgili Bilgilendirme Sitesi Açıldı

Buna göre daha önce 184 hattından yapılan bilgilendirme uygulaması bundan sonra 'koronaonlem.saglik.gov.tr' üzerinden hizmete sunulmuş oldu. Uygulama makine öğrenmesi ile çalışıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sistem vatandaşa son 14 gün içerisinde; yurtdışı seyahati, hangi şehirde bulunulduğu, herhangi bir sağlık merkezinde bulunulup bulunulmadığı, solunum yolu hastası biriyle temas olup olmadığı, kronik hastalık geçmişi ve hastalık belirtilerine ilişkin sorular soruyor.

Sistem, aldığı sonuçlara göre vatandaşa bir ön değerlendirme sunuyor. Ön değerlendirmenin yüksek riskli çıkması halinde sistem, bir sağlık tesisinin ziyaret edilmesini öneriyor. Web sitesinin uygulamaya girmesiyle ilk bir saatte 100 bin kişiye ulaştı."

Yapılan açıklamada ilave olarak, uygulamanın kısa bir süre zarfında İngilizcesinin de hazırlanacağı ve böylelikle tüm dünyanın kullanımına sunulacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal