02.05.2020-14:22 (Son Güncelleme:14.05.2024-16:07)


1

Coronavirüs salgını sebebiyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının ikinci gününde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Atlı Jandarma Birlikleri, Sarıyer Kilyos sahilinde kontrol yaptı. Kontrolleri Topkapı Sarayı'nda vazife yapan Atlı Jandarma Birlikleri yaptı.



2

Coronavirüs salgını sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta üç gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti.



3

Yasağın ikinci gününde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı güçleri, normalde Topkapı Sarayı'nı muhafaza görevinde olan Atlı Jandarma Birlikleri'yle Sarıyer'deki Kilyos Gümüşdere sahilinde kontrol yaptı.



4

Sarıyer ile Şile'de sahile inmek veya denize girmek isteyen kişilerin uyarılması için Atlı Jandarma Birlikleri kontrollerinin 3 Mayıs saat 24.00'a kadar süreceği öğrenildi.



5

İstanbul'da araçların girmesine olanak olmayan yerlerde Atlı Jandarma Birlikleri görev alırken, ormanlık alanlar da drone ile kontroller yapıldı.



6

Gümüşdere Köyü'nde ikamet eden Atlıtur Derneği Başkanı Alp Arslan, "Gümüşdere Köyü'nde yaşıyorum. İş yerim de burada olduğu için devamlı Gümüşdere plajında bulunuyorum. Bu çok faydalı bir uygulama, çünkü bölgemizde sahillerin kalabalık olduğu sıralarda jandarmanın atlarla dolaşması her yönden çok faydalı. Hem denetim açısından hem boğulma ya da başka olaylar anında müdahale edilmesi anlamında atların sahillerde ya da ormanlarda olması bizim için bir güven unsuru oluyor. Burada araçların giremediği birçok nokta var. Bir de insan kalabalığı oluyor. Atlı birliğin burada olması çok büyük faydalar sağlıyor" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr