Coronavirüs ABD Askerlerinde De Görüldü

ABD ordusunda yedi askerin virüse yakalandığından şüphelendiği için karantinaya alındığı, üç askerin testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

10.03.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-08:56) Coronavirüs ABD Askerlerinde De Görüldü

ABD Savunma Bakanlığında bu sabah yapılan üst düzey bir toplantıya, yetkililerin, yeni tip coronavirüs salgınına karşı önlem olarak dört farklı odada video konferansla bağlanarak katıldığı açılandı.

Pentagon sözcüsü Jonathan Hoffman, yaptığı basın toplantısında, Pentagon'un korona virüs salgınına karşı alacağı önlemler ve virüsün bulaştığı asker sayısı konusunda bilgi verdi.

DÖRT FARKLI ODADAN VİDEO-KONFERANS

Hoffman, bu sabah bakanlıkta üst düzey bir toplantı düzenlendiğini ve Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in de aralarında bulunduğu yetkililerin dört farklı odadan video konferans yöntemiyle görüştüğünü kaydetti.

Toplantının "mesafenin korunması" için farklı odalardan yapıldığını ifade eden Hoffman, toplantının konusu konusunda bir şey söylemedi.

Sözcü, gelecek günlerde Pentagon'a giriş çıkış dahil pek çok noktada salgına karşı önlem amaçlı bazı adımlar atacaklarını kaydetti.

ABD ordusunun diğer bakanlık ve kurumlara coronovirüse ilişkin destek sağlamayı sürdürdüğünü söyleyen Hoffman, şu anda orduya ait dört üssün, yurt dışından getirilerek karantinaya alınan siviller için ayrıldığını ifade etti.

AŞI TESTLERİNİ SONUÇ VERMESİ AYLAR SÜRECEK

Aynı toplantıda değerlendirmelerde bulunan Genelkurmay Başkanlığı Cerrahı Dr. Tuğgeneral Paul Friedrich, orduya bağlı 12 laboratuvarda coronavirüs için aşı geliştirme faaliyeti yürütüldüğünü belirtti.

Friedrich, geçen hafta perşembe itibarıyla 23 testin yapıldığını ifade ederek "Bu testlerin sonuç vermesine aylar var. Yanlış anlaşılmasın, testler yapıyoruz derken bu, aşının gelecek haftalarda hazır olacağı anlamına gelmiyor." şeklinde konuştu.

ABD ordusunda virüs tespit edilen aktif görevdeki askerlerle ilgili bilgiler de veren Friedrich, şimdiye dek yedi askerin karantina altına alındığını, daha önce biri Kore'de, bir İtalya'da, biri de ABD'de olmak üzere üç askerin coronavirüs testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Friedrich, bu sayının değişeceği konusunda da uyarı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal