Çöp evde bulunan Cem Muhammet hakkında yeni gelişme: İki öğretmen için inceleme başlatıldı

Geçtiğimiz haftalarda Bursa’da çöp evde rehin tutulan minik Muhabbet olayı gündemi sarsmıştı. Teyzesi tarafından çöp eve hapsedilen ve bir yıl rehin tutulan Muhammet hakkında ortaya çıkan yeni şeyler kafaları karıştırdı. İki öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. İşte detaylar…

17.08.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-17:04) Çöp evde bulunan Cem Muhammet hakkında yeni gelişme: İki öğretmen için inceleme başlatıldı

Türkiye, teyzesi tarafından bir yıl boyunca çöp evde hapsedilen minik Muhammet’i konuşuyor. Yetkililer tarafından bir yıl sonra rehin tutulduğu çöp evden kurtarılan ve hastaneye kaldırılan Muhammet hakkında yeni şeyler ortaya çıktı. Tedavisi devam eden Muhammet’in iki öğretmeni hakkında müfettişler devreye girdi. 9 yaşında olan ve teyzesi tarafından rehin tutulan Muhammet’in, Antalya’da bir okulda kaydı bulunuyordu. Ancak okul kaydı, komşularının 'Yurt dışında yaşıyor' beyanıyla tutulan tutanakla 'pasif öğrenci' konumuna getirildiği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, tutanağı tutan öğretmenler P.B. ve N.A.'nın ifadelerinin alınıp, inceleme başlattı. 

Minik Muhammet’in okul kaydı pasife alınmış 

Bulunduğu çöp evden kurtarılan ve hastanede tedavisini tamamlayan Cem Muhammet A. annesine teslim edildi. Minik Muhabbet’i bir yıl çöp evde hapseden teyzesi Pınar A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan soruşturmada anne Yasemin A.’nın ihmaline kararı sonrası Cem Muhammet, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince hastaneden alınıp kuruma ait eve yerleştirildi.

Çöp evde bulunan Muhammet hakkında son gelişmeler

Muhammet’e okulda tutanak tutulmuş 

9 yaşında ilkokul öğrenci olan Muhammet’in okul kaydı ikameti olan annesi Yasemin A.’nın yaşadığı Antalya’da bir ilkokulda bulunuyordu. Cem Muhammet'in okula hiç gelmemesi üzerine öğretmenler P.B. ve N.A. tarafından ikamet adresine gidildi. Minik çocuğun annesi ile yurt dışına gittiği bilgisi alan yetkililer, apartman yetkilisinin imzası ile tutanak tuttu. Tutanak üzerine Cem Muhammet A.'nın okulun sistemindeki statüsü, 'pasif öğrenci' olarak değiştirildi. Aradan geçen 3 yılın ardından çocuğun çöp evde bulunması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, Cem Muhammet'in öğrenim durumuyla ilgili inceleme başlattı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal