Comp coin nedir? Compound coin projesi ve yol haritası

Kripto para ailesinin yeni üyesi Compound coin projesi ve yol haritası yatırımcıların gündeminde yer alan konulardan birisi. Peki Comp coin nedir? İşte Comp coin hakkında merak edilenler...

17.04.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-12:22) Comp coin nedir? Compound coin projesi ve yol haritası

Dünyada önemli bir yer kaplayan kripto para piyasasında her gün yeni bir kripto para birimi daha ismini duyuruyor. Bu birimlerin en yenisi ise Compound Coin (Comp coin) oldu. Kripto paraları kendi platformunun desteklediği havuzlardan herhangi birisine yatırarak faiz kazanımına olanak sağlayan Compound Coin’in projesi ve yol haritası hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen kripto para yatırımcıları arama motorları üzerinden araştırmalarını hızlandırdı.

Comp coin nedir?

Comp coin, 2017 yılında Robert Leshner ve Geoffrey Hayes tarafından kurulan, kripto paraların platformlarının desteklediği herhangi bir havuza yatırılmasını ve bu havuzdan faiz kazanımını sağlayan DeFi protokolüne sahip bir kripto para birimidir. Comp coin satın alan birisi bu parayı söz konusu havuzlardan birisine yatırdığında karşılık olarak cToken sahibi olur. cToken, kullanıcının yatırım yaptığı havuzdaki payını temsil etmektedir. Zamanla değeri artan cToken’lar istenildiği takdirde daha yüksek değerde geri alınabiliyor.

Compound adı verilen havuzlara teminat olarak krediler ise güvenli bir şekilde alınabiliyor. Yüzde 50 ile 75 arasında değişen teminat varlığının azami oranı borç alınan varlığa göre değişiklik gösteriyor.

2018 yılında hızlı bir değer artışı yaşayan Comp coin yakın bir zaman öncesinde 800 milyon dolar değere ulaştı.

Comp coin

Compound coin projesi ve yol haritası

Compound ekibine göre Comp coin diğer kripto para birimlerinden farklı olarak Ethereum tokenlerini kendi havuzlarına yatıran kullanıcılara kolayca faiz kazanma ve teminatlı kredi alma fırsatları sunuyor. Bu işlemler açık kredi platformundan yapıldığı için karşılıklı güvene ihtiyaç duyulmuyor. Bununla birlikte Comp coin sahibi olan kullanıcılar Compound yöneticilerinin onayına ihtiyaç duymadan teminat değiştirme önerisinde bulunabiliyor. Bununla birlikte hangi kripto para birimlerine desteğin ekleneceğini seçmek, teminatlandırma faktörlerini düzenlemek ve COMP tokenlerinin nasıl dağıtıldığında değişiklikler yapmak gibi konularda da kullanıcıların söz sahibi olmasını sağlıyor.

Şuan ki azami toplam arzı 10 milyon olan Comp coin’in yaklaşık 3’te 1’i şuanda piyasada yer alıyor. Kalan Comp coin’lerden yaklaşık 4,2 milyon adedi 4 yıl içerisinde Compound üyelerine dağıtılacak. Güvenli bir ortama sahip olan Compound ağında her işlem akıllı sözleşmeler tarafından yürütüldüğü için herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmıyor.

Comp coin şuanda Coinbase Pro, Binance ve Huobi Global gibi önemli kripto para borsalarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kripto para borsasında işlem görmeye devam ediyor. Dolar, Avustralya doları, Hindistan rupisi gibi para birimleriyle de Comp coin’i satın almak mümkün durumda.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal