Çok sayıda ile uyarı geldi: Sağanak yağış ve kar bekleniyor

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre Pazar günü sıcaklıkları ortalama 2-4 aralığında artması bekleniyor. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu için sağanak yağış, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun doğusu için kar uyarısı yapıldı. İşte 4 Şubat hava durumu…

04.02.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 04.02.2024-09:21)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Şubat 2024 Pazar günü hava durumu raporunda çok sayıda il için sağanak yağış ve kar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olarak beklenirken, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya ve Kars dışında), Güneydoğu Anadolu ile Çankırı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağış bekleniyor.

Buzlanma ve dona dikkat 

Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi beklenirken, buzlanma ve don olayı da yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

4 şubat hava durumu

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artış göstermesi, diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik olmaması öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

4 Şubat 2024 hava durumu

4 şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal