Çoğu yemeklerin olmazsa olmazı kırmızıbiber ölçüsüz kullanıldığında istenilen tada ulaşmada büyük bir engeldir. Çoğu kişi böyle durumlarda 'yemeğim çok acı oldu ne yapabilirim?' diye birçok yönteme başvurmaktadır.
Doğru miktarda tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiren vücut direncini artıran acı, ölçüsüz kullanıldığında mide hasarına neden olmaktadır.
Şimdi ise böyle bir durum ile karşılaştığınızda yemeğinizi ziyan etmeyecek püf noktalarını açıklıyoruz. Yemeğin acısını alacak yöntemleri sizin için bir araya getirdik!
Limon suyu, bal, patates, pirinç, havuç, sıvı krema, sıvı yağ ve sıcak su yemekteki fazla acıyı almaktadır. Peki her biri fazla acıyı almada önemli bir faktör olan bu 8 kurtarıcıyı nasıl uygulamalısınız? İşte o püf noktalar…
En tatlı besinlerden biri olan bal, acılı yemeklerin tadını bastıran bir malzemedir. Eğer yemeğiniz ciddi derecede acı oldu ise yemek pişerken tencereye 1 çorba kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Eğer yemeğiniz etliyse, ocağın altını kapatmadan önce bal ekleyip etlere hem tatlı bir aroma hem de sos kıvamı katın.
İçeriğinde şeker bulunduran havuç, yemekteki fazla acıyı almaktadır. Bir dilim havuç ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Bu yöntemi terbiyeli ve yoğurt soslu yemeklerde kullanabilirsiniz. Yemeği kurtaran faktörlerden biri olan sıvı kremayı yemeğe yavaş yavaş eklediğinizde yemeğinizi kurtarmış olacaksınız.
Acı almada tatlı aromalar katar ekşi aromalarda etkilidir. Limon suyu acılı yemeklerin suyundaki acılığı ortadan kaldıran bir özelliğe sahiptir. Yemeğinizin miktarına göre ortalama yarım fincan limon suyu ilave edebilirsiniz. Fakat unutmamanız gereken şey limon kurtarıcınız olabilir fakat limonun ekşi aroması her tarif için uygun olmayabilir.
Yemeğin tuzunu ve acısını alan patates, tüm yemekler için uygundur. Bir orta boy patatesin kabuklarını soyup tencerenin içine atın. Bu yöntem ile yemeğinizi fazla acıdan kurtarmış olacaksınız.
Yemeği kurtaran diğer bir kahraman ise pirinçtir. 1 fincan pirinci sıcak su içinde bekletin ardından da çorba ya da sulu yemeklere ilave edin.
Eğer yemeğinizin çok acı bir tadı var ise bir fincan sıvı yağı tencereye ekleyin. Yağ, yemeğin yüzüne doğru çıktığında acılı aromayı da beraberinde getirir işte o zaman bir kepçe yardımı ile yüzeyden yağı alın bu sayede acıdan da kurtulmuş olursunuz.
Eğer yemeğiniz sulu ve salçalı ise acıyı da biraz fazla kaçırdığınızı düşünüyorsanız o zaman 1 kepçe su alarak bu aldığınız suyu 1 kepçe sıcak su ile değiştirmelisiniz