Çocuklarda Görülen Ortopedik Sorunlar Nelerdir?

Çocuklarda doğumsal ve fiziksel dış faktörlerden kaynaklı bir takım ortopedik sorunlar olabilir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, çocuklardaki ortopedik sorunlara dikkat çekti.

25.03.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-14:41) Çocuklarda Görülen Ortopedik Sorunlar Nelerdir?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, '16 yaş altı çocuklar da doğumsal kalça çıkığı, çarpık ayak, düztabanlık, gelişimsel bozuklukları gibi ortopedik sorunlar dikkate alınmalı ve erken tanı ile tedavisine hemen başlanmalıdır' şeklinde konuştu. 

16 yaş altı çocuklardaki ortopedik sorunlara dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Murat Erdoğan, '16 yaş altı çocuklar da doğumsal kalça çıkığı, çarpık ayak, doğumsal deformiteler, düztabanlık, tümörler, gelişimsel bozuklukları ve kırıklar takip ve tedavisi çok önemli olduğunu gibi ailelerinde çocuklarını yakından takip edip bu tür sorunlarla maruz kaldığında hiç geç kalmadan uzman bir hekim tarafından muayenesi edilmelidir. Tedavinin en geç çocuk yürümeye başlamadan önce tamamlanmasıdır. Özellikle son yaşadığımız pandemi sürecinde çocukların ortopedik olarak durumları da yakından izlenmelidir. Uzaktan eğitim ile çocukların bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik aletlerle zamanlarının sıkça geçirilmesi de farklı ortopedik sağlık sorunlarını da ortaya çıktığını görmekteyiz' dedi. 

HAREKETSİZLİK BÜYÜK SORUN

Eklem ve kemiklerin gelişimi için sporun önemli olduğuna vurgu yapan Dr. Erdoğan, sözlerine şunları ekledi; 'Çocuklarda eklem ve kemiklerin gelişimi sürecinde hareketsizlik büyük sorun oluşturmaktadır. Hareketsiz ve beslenme konusunda da zayıf kalan çocuklar mutlaka iyi gözlenmeli derslerden kalan zamanlarda spor, egzersiz ve yürüyüş hareket içeren aktivitelere yönlendirilmelidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi çocuklarda ortopedik olarak oluşabilecek sorunlar göz ardı edilmemeli ve mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal