17.05.2021-12:41 (Son Güncelleme:17.05.2021-13:08)


1

Bilal Özgürlüğün Sesi

Bilal Özgürlüğün Sesi

Dini animasyon filmler arasındaki en başarılı görsel efektlere sahip olanlardan olan 'Bilal Özgürlüğün Sesi' gerek yapımı gerek senaryosu gerekse de müthiş efektleri ile küçük izleyiciler için son derece uygun ve eğlenceli bir filmdir. Film içerisinde İslam'ın ilk müezzini olan Bilal-i Habeşi’nin hayatı animasyon türünde anlatılmıştır.



2

Hay

Hay

Günümüzden 9 asır önce Endülüs'lü ünlü düşünür İbn-i Tufeyl'in yazmış olduğu "Hay Bin Yakzan" isimli romandan uyarlanarak yapılmıştır. Tek başına bir adaya sürüklenen küçük bir çocuğun ceylanlar tarafından büyütüldükten sonra Allah'ı arayıp bulması konu olarak işlenmektedir.



3

Muhammed Son Peygamber

Muhammed Son Peygamber

Hz. Muhammed (S.A.V) risalet döneminin konu olarak ele alındığı filmdir. Film Çağrı isimli filme son derece benzemektedir. Çocuklara siyer konusunu anlatmak için oldukça ideal olan bir yapımdır.



4

Kral ve Çocuk

Kral ve Çocuk

Sahih bir hadise dayanan çizgi film içerisinde bir genç büyücünün yanında gelişmektedir. Daha sonrasında Allah'ı tanıması ve bunun devamında krala karşı çıkmasının konu alındığı filmde Allah'a kulluk teması üzerinde durulmaktadır.



5

Nuh tufanı

Nuh tufanı

Nuh Peygamber'in davet sürecini ve tufanı konu olarak izleyicilerine anlatan film peygamberlerin hayat hikayesini anlatmak için son derece ideal bir yapımdır.



6

Mağaradaki 3 Arkadaşın Hikayesi

Mağaradaki 3 Arkadaşın Hikayesi

Sahih bir hadise dayanan bu filmde de mağara içerisinde sıkışıp kalan 3 arkadaşın karşılıksız bir biçimde yaptıkları iyilikler sayesinde mağaradan kurtulmasını konu alarak izleyicilerin karşısına çıkmıştır.



7

Hükümdar Peygamberler

Hükümdar Peygamberler

9 bölümden oluşan bu çizgi seri filmde hükümdar olan ve birçok kişinin de hidayetine vesile olan peygamberlerin hayatı ve kıssaları ele alınıp anlatılmıştır. Bir hayli başarılı olan filmler çocuklara izletilmesi için son derece ideal bir yapımdır.



8

Beydaba Masalları

Beydaba Masalları

Günümüz çizgi filmlerinden çok daha güzel ve fantastik bir şekilde ele alınmış olan Beydaba Masalları kitabından uyarlanan pek çok çizgi film de bulunuyor. Çizgi filmlerde insani değerler ön planda tutulmaktadır. Özellikle yapım içerisinde bulunan hayvanların konuşması ise çocukların ilgisini oldukça çekecektir.



9

Mescidi Aksa Çocukları

Mescidi Aksa Çocukları

Filistinli çocukların işgalci İsrail'e karşı vermiş oldukları mücadelenin konu alındığı çizgi film, çocuklarda Mescidi Aksa ve Kudüs bilinci oluşturulması adına son derece ideal yapımlardan birisidir.



10

Rehber TV'de yayınlanan günlük çizgi filmde hem çocuğunuza izletebileceğiniz pek çok bölüm hem de namaz, oruç, abdest gibi dini bilgiler izleyicilere verilirken aynı zamanda da insani değerler üzerinde durulup işlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR