29.07.2022-23:40 (Son Güncelleme:28.07.2023-13:39)


1

Cinsel hayatı iyileştirir

Cinsel hayatı iyileştirir

Afrodizyak etkisiyle çiftlerin çocuk sahibi olmasını kolaylaştırıyor. Havuç suyu içerisinde bulunan bazı etkin maddelerden aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.



2

Vitamin kaynağı

Vitamin kaynağı

Bu kök sebzeler de iyi bir antioksidan, potasyum, K vitamini, sodyum, fosfor, kalsiyum, C vitamini, niasin ve B6 vitamini kaynağıdır. Diğer besinler arasında A, E, Folat, çinko ve demir bulunur.



3

Kanseri önler

Kanseri önler

Beta-karoten, başta akciğer kanseri olmak üzere birkaç kanser riskini azaltıyor. Lif bakımından zengin havuç yemenin kolon kanseri riskini yüzde 24 oranında azalttığını bulmuşlardır. Havuç yiyen kadınların meme kanserine yakalanma olasılığının 5 - 8 kat daha az olası olduğu düşünülüyor.



4

Görme kabiliyetini güçlendirir

Görme kabiliyetini güçlendirir

A vitamini eksikliği bazı görme zorluklarına neden olabilir. Havuçlar A vitamini açısından zengin olduğundan, havucun antioksidan kapasitesini belirlemeye yönelik bir çalışma da görme keskinliğini iyileştirir.



5

Bağışıklığı arttırır

Bağışıklığı arttırır

Havuç bağışıklık sistemini güçlendirmek için ideal bir sebzedir. Zengin bir C vitamini kaynağı olarak beyaz kan hücrelerini uyarır, bu da insanların bağışıklık sistemindeki en önemli unsurlardan biridir.



6

Ağız sağlığını iyileştirir

Ağız sağlığını iyileştirir

Havuçlardaki organik bileşikler diş etlerini uyarır ve fazla tükürük salgılar. Tükürük alkali bir maddedir ve sıklıkla diş çürüğü, ağız kokusu ve diğer ağız sağlığı hastalıklarına yol açabilen bakteriler ve yabancı cisimlerle savaşır.



7

Diyabeti kontrol altına alır

Diyabeti kontrol altına alır

Havuçların içerisinde karotenoidler bulunur. İnsülin direncine ters olarak çalışır. Böylelikle kan şekerini düşürür. Diyabeti kontrol altına alır.



8

bu sebeplerden dolayı uzmanlar havucun sık sık sofralarda bulunmasını önerdi. Özellikle cinsel hayatı iyi yönde etkileyen havuç hayatımızda önemli bir role sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr