Çocuğunuza Bunu Yapmayın Aranız Açılabilir

Çocuğunuz ile olan ilişkilerin nasıl olduğu aranızdakileri belirler. Anne ve babalar ilişkileri ceza ve ödül üzerine kurulmamalıdır.

30.09.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-10:35)

Çocukları cezalandırmak veya ödüllendirmek anne ve çocuk arasındaki ilişkileri bozabilir. Önemli olan ilişkiyi konuşma üzerine kurmaktır.

ÇOCUĞUNUZA CEZA VERMEYİN

Çocuklara ceza vermemek gerektiğinin altını çizen Klinik Psikolog Büşra Keyik, “Çünkü ceza, çocukla anne baba arasının daha da açılmasına neden olur. Öfke nöbetine giren çocuğunuz karşısında sakin ve soğukkanlı olun. Sözel ve fiziksel şiddet yapmayın. Dediğini yaparak öfke nöbetini pekiştirmesine izin vermeyin. Dikkatini başka yere çekmek, nefes almasını mümkün kılıp sakinleşmesini beklemek doğru bir davranış olacaktır. Sakinleştiği anda bu hareketi onaylamadığınızı belirtin ve onu öfkelendiren şeyi söyleyin. Çocukların öfke patlamalarını engellemek için onlara beceriler öğretin. Mesela yardım dilemek, planlamak gibi. Asla onu sakinleşirse ödüllendireceğinizi açıklamayın. Çünkü bu hal ödül için öfkesini kullanmasına neden olacaktır. Çocuğunuz öfkelenip size karşı şiddet gösteriyorsa, çocuğunuzu durdurun. Kızgın olduğunu anladığınızı ancak size vurmasına izin vermeyeceğinizi belirtin” biçiminde konuştu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal