Çocuğum nerede? Find My Kids uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Find My Kids uygulamasına Türkçe dil desteği geldi

Ailelerin çocuklarını merak ettiği her zaman bilinmektedir. Dışarıdayken ya da çocuklarının dışarıda olması durumunda nerede olduklarını öğrenebileceğiniz bir uygulama bulunuyor. Find My Kids uygulaması ile çocuklarınızın yerini tespit edebilirsiniz. Uygulamanın artık Türkçe desteği de yer alıyor. Çocuklarınızın nerede olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

25.05.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-14:47) Çocuğum nerede? Find My Kids uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Find My Kids uygulamasına Türkçe dil desteği geldi

Dünya genelinde 3.5 milyondan fazla kişinin kullandığı Find My Kids uygulamasının Türkçe dil seçeneği bulunmuyordu. Türk kullanıcılar tarafından kullanmak zor olurken artık uygulamanın Türkçe desteği de yer alıyor. Çocuklarınızın nerede olduklarını saniye saniye görüntüleyebilirsiniz.

Find My Kids nasıl kullanılıyor?

Uygulamayı kullanmak için uygulamanın biri ebeveynin telefonuna yüklenirken diğeri ise çocuğunuzun telefonuna yüklenmektedir. Bu sayede çocuklarınızın nerede olduklarını kolayca tespit edebileceksiniz. Önceden belirlenen konumlara çocuğunuzun gitmesi durumunda da uygulama size bildirim gönderir.

Find My Kids

Rota kaydetmesi yapabiliyor

Çocuğunuzun gittiği yerlerin konumlarının kaydedilmesi ve ebeveynlerin gün içerisinde çocuklarının nerede olduklarını görüntülemesini sağlayan uygulama daha önce kaydedilen rotaları da gösterir. Yani seçeceğiniz bir tarihte çocuğunuzun nerede olduğunu görebileceksiniz. ABD merkezli olan uygulama ebeveyn ve çocuk güvenliği için oldukça güzel bir uygulamadır.

Uygulamanın anne babalara bildirim göndermesi de oldukça güzel bir hale getirirken, ebeveynler çocuklarına da bildirim gönderebilmektedir. Çocuğunuz telefonu sessize alınmış ya da çocuk telefona cevap vermiyor ise yüksek sesle zilini çaldırmak mümkün. Ayrıca çocuklarda bir sorun olmadı durumunda ailesine imdat çağrısı yapabilir.

Find My Kids uygulaması telefonu olmayan çocuklar için de kullanışlıdır. GPS özellikli akıllı kol saatine yüklenerek kullanılabilen uygulama Uygulama App Store, Google Play ve App Gallery’den indirilebilmektedir.

Find My Kids Nedir

"Pandemi sonrası daha çok dışardalar"

150’den fazla ülkede aktif olarak kullanılan bu uygulamanın Türkiye Müdürü Neşen Yücel, “Türkiye’deki anne babaların gösterdiği büyük ilgi ile birlikte Türkçe dil seçeneğini de sunmaya başladık” ifadelerini kullandı. Pandemi sonrasında çocukların daha çok dışarıda olduğunu söyleyen Yücel sözlerine şunları ekledi:

“Pandemi sürecinde aylar boyunca evlerinin güvenli ortamında olan çocuklar, yasakların kalkmasıyla birlikte sokaklara, parklara, ev dışı etkinliklere daha fazla gitmeye başladılar. Ancak pandemi sürecinde edinilen alışkanlıklar, bazen çocukların dışarıya uyum göstermesini zorlaştırabilir. Bu nedenle doğal olarak anne babalar da çocuklarının nerede olduğunu, ne yaptığını bilmek istiyor. Çünkü güvenliklerinden endişe ediyorlar. Bu uygulama ile ebeveynler, çocuklarının yerini her an görebiliyor ve onları sürekli telefonla arayıp ne yaptıklarını, nerede olduklarını sormak zorunda kalmıyorlar.”

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal