Çocuğu olanlar vakit kaybetmeden 5.330 TL’sini almaya gidecek! Hesaplara yatmasına sayılı günler kaldı

Çocuğu olan vatandaşlara müjdeli haber devletten verildi! Devlet 5.330 TL yardım parası yatıracağını duyurdu. Mart ayının sonunda tek tek paralar hesaplara yatırılmaya başlanacak.

08.03.2024-17:34 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-17:46) Çocuğu olanlar vakit kaybetmeden 5.330 TL’sini almaya gidecek! Hesaplara yatmasına sayılı günler kaldı

Çocuklu ailelere verilen 3.571 TL’lik yardım parası 5.330 TL’ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik yapılan sosyal yardımlara hız kesmeden devam ediliyor. Maaşlara yapılan ek zamların yanı sıra çocuklu olan ailelere de yapılan büyük desteğe zam geldi. Şartları taşıyan vatandaşlar artık 3.571 TL yerine 5.330 TL ödeme alabilecek. Yapılacak yardımın tek tek hesaplara yatmasına sayılı günler kaldı! Çocuğunuz varsa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu sosyal destek ödemesini kesinlikle kaçırmayın. 

Çocuğu olan ailelerin hesaplarına 5.330 TL ödeme yatırılacak 

Çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemelerine hız kesmeden devam ediliyor. Geçtiğimiz aylar içerisinde çocuklu ailelere yapılan SED ödemeleri 3.571 TL olarak hesaplara yatırılıyordu. Yen yıl ile birlikte asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapılmasının ardından, SED ödemelerine de zam getirildi. Artık çocuk başına verilecek olan sosyal destek ödemesi 5.330 TL’ye kadar yükseldi. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal destek ödemelerine başvuruda bulunabilecekler.

Çocuklu ailelere destek ödemesi

Koruyucu ailelere aylık 8.895 TL ödeniyor

SED destek ödemelerinin yanı sıra koruyucu ailelere verilen çocuk başına ödemelere de zam yapıldı. Artık koruyucu aile olma görevini üstlenen ailelere aylık olarak 8.895 TL yardım ödemesi yapılacak.

Söz konusu olan SED ödemeleri ve devlet sistemi üzerinden giriş yapılarak sorgulanabiliyor. Maddi desteğin yanı sıra ailelere ve çocuklara ücretsiz bir şekilde psikososyal destekte sunuluyor. Henüz SEF ödemelerinin mart ayı içerisinde hangi tarihte yapılacağına yönelik bir açıklama yapılmadı. Lakin konuşulan detaylara göre mart ayının 15’inden sonra tek tek ihtiyaç sahibi olan ailelerin hesaplarını ödemelerin yatırılacağı konuşulan detaylar arasında.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal