Coca-Cola Lübnan Fabrikasını Kapatıyor

Uluslararası içecek markası Coca-Cola, ekonomik kriz sebebiyle Lübnan'daki fabrikasını 31 Mayıs itibariyle kapatıyor.

01.05.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-10:53) Coca-Cola Lübnan Fabrikasını Kapatıyor
Uluslararası içecek markası Coca-Cola, ekonomik kriz sebebiyle Lübnan'daki fabrikasını 31 Mayıs itibariyle kapatıyor.

Lübnan'da Coca-Cola'nın bünyesinde üretim yaptığı Ulusal İçecekler Şirketi'nden gelen yazılı açıklamada, ekonomik ve mali problemler sebebiyle 31 Mayıs 2020 tarihi itibariyle firmanın ülkedeki çalışmalarına son vereceği aktarıldı.

Firmanın bir süredir yaşadığı büyük problemlerin bazılarının üstesinden gelebildiği fakat başka bazılarının özellikle de Lübnan'ın içinden geçtiği ekonomik vaziyet sebebiyle atlatamadığına dikkat çekilen açıklamada, ülkedeki mali kriz sebebiyle ham madde ürünlerinin ithalatı ve bankalar üzerinden dışarıya havale işlemleri başta olmak üzere ticari hareketliliğin tıkandığı belirtildi.

Firmanın ciddi anlamda zararına sebep olan mevcut krizin biteceğine dair tahminde bulunamadıklarının altı çizilen açıklamada, bahsedilen kararın Lübnan Çalışma Bakanlığına da iletildiği bilgisi aktarıldı.

İÇ SAVAŞTAN BU YANA YAŞANAN EN BÜYÜK KRİZ

Farklı din ile mezheplere dayalı siyasi bölünmeler bakımından oldukça kırılgan bir yapısı olan Lübnan ekonomisinin, 1975-1990 senelerindeki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşadığı belirtiliyor.

Ülkede çalışma yapan pek çok firma, birkaç aydan beri personellerini işten çıkarma ya da maaşlarını ciddi oranda düşürme yönünde adımlar attı.

Bankalar, sermayenin çıkışına karşı sert uygulamalara giderek yurt dışı havalelerini erteledi ve müşterilerin hesaplarındaki dövizleri çekmelerine sınırlamalar koydu.

Lübnan Maliye Bakanlığı, 2020'de vadesi bitecek toplam 4,6 milyar dolarlık eurobond tahvil senetleri ödemelerinin, ülkenin döviz rezervlerini muhafaza etmek yapılmayacağını açıklamıştı.

Yerel para birimi Lübnan lirası da Merkez Bankası kuru sabit tutsa da karaborsada her geçen gün değer kaybı yaşıyor. Resmi kurda bir Amerikan doları, 1500 Lübnan lirası olmasına rağmen karaborsada 4 bin lira seviyesinde yer alıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal