Çoban Yörük Kadınının, Hayata Bakış Açısı Duygulandırdı

Türkiye'nin son konar-göçerleri olan Sarıkeçililerden Özgül adlı çobanı kadın, mutluluğu 'sevdiklerinin yanında bulunmak' olarak değerlendirdi.

15.01.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-15:21)

Mersin’de yer alan ve Türkiye’nin son konar-göçerleri olan Sarıkeçililer’den Özgül isminde keçi çobanlığı yapan kadın, kendisiyle sohbet etmek isteyen muhabire röportaj verdi.

Hayata bakışıyla duyanları duygulandıran Özgül’ün ifadeleri, kısa zaman içerisinde bir milyonun üzerinde izlendi.

Kocasını trafik kazasında kaybeden kadın, elinde olanlarla yetinmeyi felsefe edinerek, mutluluğa ilişkin sözleri, adeta ders verdi.

Yayla'da kızı Berra ile beraber zaman geçiren Özgül, evladına hiçbir sınırlama getirmeden içinden nasıl geliyorsa öyle yaşamasını sağlıyor.

Kızı ile yaşama tutunduğunu ifade eden Özgül, "Olmayana takılıp da olanları da kaybetmek istemedim…. İnsan böyle düşünüyor artık. Güçsüzlüğüm Berra olmasaydı bırakırdım her şeyi. Hani bir belki mağarada yaşayamazdım ama, mağarada yaşayan kadar her şeyi bırakırdım ama Berra’nın yüzüne bakınca hepsi tamam diyorum." şeklinde konuştu.

Nefsin peşinde koşmanın mutlu etmeyeceği mesajını veren Özgül mutluluğu, "İnsanın hiçbir istediği olmasa umutsuz bir yaşam olur ama her zaman da bu olsun, şu olsun, nefis peşinde de koşulmaz. İlkel bir felsefe, düşünce değil bu. Karnın doyuyorsa, sevdiklerin de yanındaysa gerçekten mutlu bir insansındır." sözleriyle anlattı.

Bozkır yaylasında bulunan kıl çadırlarındaki hayatını Kültür Kervanı'na açıklayan Özgül ile kızı Berra, ülkedeki son konar-göçer hayat tarzına devam eden 180 haneli Sarıkeçili yörük ailelerden yalnızca bir tanesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal