12.05.2022-11:17 (Son Güncelleme:21.08.2023-17:13)


1

Çocukluğumuzun efsane kahramanlarının neden dört parklı olduğunu merak etmiş miydiniz?



2

Her gün kaçırmadan dikkatle izlediğimiz yayınlanmasını merakla beklediğimiz çizgi karakterlerin yıllar sonra ortaya çıkan sırları çok şaşırttı.



3

Independent'in haberinde, sevilen çizgi film karakterlerin neden beş parmaklı değil de dört parmaklı olmasının nedeninin tamamen animasyon yapım süreciyle ilgili olduğu ve beş parmak yerine dört parmak çizmenin çok daha kolay olduğu aktarılıyor.



4

Zamandan tasarruf etmenin yolunu çizerler beş yerine dört parmak çizmekten geçtiği söyledi. Bu durum ise stüdyoların da daha az masraf yapmasını sağlıyor.



5

Teknolojinin ilerlemediği günlerde elle çizim yapıldığı için karakterlerin dört parmaklı çizilmesi bu açıdan önemliydi.



6

Fakat şimdilerde de teknolojinin ilerlemesine rağmen hala beş yerine dört parmak çizimlerine devam ediliyor.



7

Teknolojinin bu kadar ilerlemesine rağmen hala dört parmak çizmenin nedeni ise hem alışkanlıktan hem de çoğunlukla yuvarlak hatlı karakterleri beş parmaklı çizmenin güzel görünmemesinden kaynaklanıyor.



8

Dört parmaklı karakterlerle ilgili yorum yapan bulunan Walt Disney Productions'ın kurucusu ABD'li ünlü yapımcı Walt Disney eğer Mickey Mouse'un beş parmağı olsaydı ellerinin "bir salkım muz gibi görüneceğini" söyledi.



9

İlginç sebeplerden birisi de pek çok karakterin hayvan olması ve zaten beş parmaklı çizilmelerinin gerekli görülmemesinden kaynaklanıyor.



10



11



12



13

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr