Çiriş çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli çiriş çorbası nasıl yapılır? Çiriş çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Bahar aylarının gelişi ile birlikte doğada kendiliğinden yetişen ve insan sağlığı açısından da oldukça faydalı olan çiriş otu, dağların yamaçlarından toplanarak sofralarımızda yer alıyor. İçeriğinde hem B vitamini hem de C vitamini yüksek olan çiriş otunun çorbası da oldukça lezzetli oluyor. Peki çiriş otu çorbası nasıl yapılır? Çiriş çorbası için hangi malzemeler gerekiyor? sorularının yanıtlarını ve detaylarını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar..

09.05.2022-17:50 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-17:50) Çiriş çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli çiriş çorbası nasıl yapılır? Çiriş çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Besin değeri açısından oldukça zengin minerallere sahip olan çiriş otu çorbası nasıl yapılıyor? Çiriş çorbası için hangi malzemeler gerekiyor? gibi sorular çiriş otunu bilenler ve merak edenler tarafından epey bir merak edilmektedir. İşte, damaklarda tadını bırakan çiriş çorbası tarifi..

Çiriş çorbasını yapmak için gerekli olan malzemeler;

* 1 kilogram çiriş otu

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

Çiriş çorbasının terbiyesini hazırlamak için;

* yarım kilogram yoğurt

* 1 yemek kaşığı kadar un

* 1 topak limon tuzu

* 3 su bardağı kadar da su

Çorbanın üzeri için;

* Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı kadar kurutulmuş nane

* İsteğe göre 1 diş sarımsak

* Yeteri miktarda tuz

çiriş çorbası tarifi

Çiriş çorbası nasıl yapılır?

Çiriş otlarını küçük parçalar halinde doğrayarak iyice yıkayalım. Bir tencereye sıvı yağ koyduktan sonra çiriş otlarını ekleyelim ve bir güzel karıştıralım. Kendi salmış olduğu suyunu çıkıp, o suyunu çekene dek ocakta iyice karıştırarak pişirme işlemine devam edelim. Ocağın altını biraz kısalım ve bu sırada büyük bir kasenin içerisine yoğurt, su ile unu ekleyerek iyice çırpalım. Limon tuzunu da koyduktan sonra ocak üzerinde pişmekte olan çiriş otunun üzerine bir güzel karıştırarak koyalım ve ocağı da daha hızlı hale getirerek karıştırma işlemine devam ederek çorbanın kaynamasını sağlayalım. Çorba kaynamaya başlayınca tavaya sıvı yağ koyalım ve sarımsak ( isteğe bağlı ) ile kuru nane koyarak tencerede pişmekte olan çirişin üzerine dökelim. Katı bir kıvam alırsa eğer su ekleyerek en son da yeteri miktarda tuzunu vererek ocağın altını kapatalım ve çorbamızı biraz dinlenmesi için bir kenara alalım.

çiriş çorbası

Çiriş otu çorbası kaç dakika içinde pişer?

Çiriş otu çorbası hazırlama süresi tam dakikadır ve çorbayı pişirme süresi de tam 25 dakika sürmektedir.

çiriş otu

Şifa kaynağı olan çiriş otunu toplamak için kilometrelerce yol aşıyorlar!

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan ve tam bir şifa deposu olan çiriş otu, hem karların erimeye başlaması hem de bahar aylarının gelişi ile birlikte gün yüzüne çıkmaya başladı. Şifa deposu olarak bilinen çiriş otunu toplamak için satıcılar her gün kilometrelerce yol giderek bin bir zahmet içerinde aştıkları dağların eteklerinden çiriş otunu topluyorlar ve bu nadide bitki en son olarak tüketicilerin sofrasında yerini alıyor.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal