Çipras: Türkiye Bu Şekilde Devam Ederse Ekonomik Yaptırımlar Gelebilir

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Doğu Akdeniz'de doğal gaz aramayı sürdürmesi durumunda Türkiye'ye ekonomik yaptırımların uygulanacağını söyledi.

14.05.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-12:18)

Euronews Türkçe'de çıkan habere göre Alpha haber ajansına açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, "Eğer bu strateji sürerse, finansal önlemler ve yaptırımlar olabilir. Bu uygulamalara devam etmek yerine Türkiye, uluslararası hukuka ve anlaşmalara saygı göstermeli, diyalog masasına oturmalı" ifadesinde bulundu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de euronews muhabirinin sorusuna yanıt olarak "Türkiye'yi Kıbrıs'ın egemenlik haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz" sözlerini kullandı.

AB: TÜRKİYE YASA DIŞI UYGULAMALARDAN KAÇINMALI

Mogherini, "Türkiye, Avrupa Birliği'nin gereğine uygun bir şekilde cevap vereceği ve Kıbrıs'la tam bir dayanışma içinde olacağı her türlü yasa dışı uygulamadan kaçınmalı" ifadesinde bulundu.

Türk görevliler Mayıs ayı başında sondaj çalışmalarına başlayacaklarını, çalışmaların Eylül ayına kadar devam edeceğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal