Cinsel Yolla Korona Bulaşır Mı?

Cinsel yolla korona bulaşır mı; Covid 19 dünyayı etkisi altına almaya ve yayılmaya devam ederken hastalığın nasıl bulaştığı, merak edilen hususlar arasına girdi. İşte tüm detaylar haberimizde!

08.06.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:57) Cinsel Yolla Korona Bulaşır Mı?

Corona Cinsel İlişki Yolu ile Bulaşır Mı?

Cinsel yolla korona bulaşır mı; virüsün solunum yolu hastalığı olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu tip hastalıkların yalnızca cinsel temas ile bulaşması söz konusu değildir. Kişilerin hapşırmaları, öksürmeleri ya da aynı havayı solurken partikül yolu ile temas etmeleri durumunda hastalığın bulaşması söz konusu olabilmektedir. Fakat sadece cinsel temas ile bulaştığını kanıtlayan bir araştırma sonucuna rastlanmıyor. Bu süreç içerisinde cinsel temas sırasında kişilerin sosyal mesafe gibi bir kavrama dikkat edemeyecekleri göz önünde bulunulursa her türlü temasın hasta bir kişiden Corona virüsünü kapma olasılığını artırdığının da belirtilmesi gerekiyor.

Korona Bulaştıktan Sonra Semptomlar Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Korona virüsünün kapılmasının sonrasında bu virüsün etkilerinin ortaya çıkma süresi en geç 14 gün olarak belirtilmiştir.

  • Kişilerin virüsü kaptıktan sonra genel değerlendirmelere göre en geç 14 gün içerisinde semptomları göstermesi gerekiyor.

  • Bu alanda son sınır 14 gündür. Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın ülkeye getirilmesinin sonrasında da 14 günlük bir karantina süresinin uygulanması da tam da bu sebepten kaynaklanıyor.

  • Korona virüsünü kapmasına rağmen belirtiler konusunda herhangi bir unsur sergilemeyen kişiler de bulunuyor. Bu kişiler taşıyıcı olarak belirtilmelidir. En tehlikeli durum da budur. Kişilerin hasta olduklarını fark etmemeleri sebebi ile sosyal mesafeye ya da diğer önlemlere dikkat etmediği fark ediliyor. Bu şekilde birçok kişinin enfekte olmasına neden olunabiliyor.

Bu detaylara dikkat ederek hem kendi iyileşme adımlarınızı hızlandırabilir hem de daha sonrasında farklı kişiler için risk oluşturma olasılığını da ortadan kaldırabilirsiniz.

Korona sürecinde hasta olsanız da olmasanız da gerekli olan tüm tedbirlere uymalısınız. Bu virüsün aşısının bulunmasının henüz yakın bir hedef olmadığı da dile getirilmelidir. Bu nedenle kişilerin virüs ile kontrollü bir biçimde yaşamaya alışmaları gerekir. Ancak bu şekilde bağışıklığın güçlenmesi ve risk faktörünün en aza indirilmesi sağlanır.

Sosyal Mesafe Ne Kadar Olmalı?

Cinsel yolla korona bulaşır mı; bu konuya açıklık getirilmesinin akabinde kişilerin sosyal mesafe kavramı hakkında da bilgi sahibi olması gerekiyor. Ancak bu şekilde hızlı ve sorunsuz şekilde kendinizi koruma altına alabilirisiniz. Sosyal mesafe bir buçuk metre olarak belirlenmiştir. Bu mesafe korunursa kişilerin partikül yolu ile hastalığı kapması gibi bir durum yaşanmayacağı iddia ediliyor. Sadece sosyal mesafenin yeterli olmadığını belirten uzmanlar da yer alıyor. Kişilerin hastalıktan tam manası ile korunması için hem sosyal mesafeye uyulması hem de maske ile bir önlem daha alınmasını destekleyen uzmanlar da yer alıyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal