02.07.2020-16:09 (Son Güncelleme:29.04.2024-22:29)


1

Çin’deki pirinç tarlaları görenleri kendine hayran bırakıyor. Yemyeşil ve kat kat merdiveni anımsatan tarlalar. Sanki masallardan fırlamış bir kesit gibi. Ülkenin mutfağında ve kültüründe önemli bir yer kaplayan pirincin geçmişi ise 8 bin yıl önceye dayanmaktadır. Çin’deki pirinç tarlalarına dair merak ettiklerinizi ve birbirinden etkileyici fotoğrafları sizler için bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…



2

8 Bin Yıllık Tarihe Sahip

8 Bin Yıllık Tarihe Sahip

Çin’deki pirinç tarlalarına ait ilk bulgular 8 bin yıl öncesine kadar uzanmakta. Ülkenin çok büyük bir bölümde yetiştirilen pirinç, Çin mutfağında önemli bir yere de sahiptir.



3

İlk Buluntular Ciangsu'dan...

İlk Buluntular Ciangsu'dan...

Çin'in doğusunda yer alan Ciangsu eyaletinde yapılan kazılarda arkeologlar, 8 bin yıl öncesine kadar uzanan buluntulara rastladı.



4

Büyüklüğü 100 Metrekareyi Buluyor

Büyüklüğü 100 Metrekareyi Buluyor

Araştırmayı yapan arkeologlar, Ciangsu eyaletinde de 100 metrekare büyüklüğünde bir pirinç tarlası buldu. Bu, aynı zamanda dünya genelinde tespit edilen en eski pirinç tarlasıdır.



5

Yemyeşil doğasıyla gören herkesin içine huzur dolduran pirinç tarlalarının tarihi onları daha da ilginç ve mükemmel kılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR