Çin'de Koronavirüs Haberi Yapan Gazeteciye Hapis Cezası

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ilk olarak tespit edilen koronavirüs pandemisi ile alakalı haberler yapan Çinli gazetecinin dört sene hapis cezası almasına karar verildi.

28.12.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 28.12.2020-14:55) Çin'de Koronavirüs Haberi Yapan Gazeteciye Hapis Cezası

South China Morning Post'ta yer alan habere göre, Şanghay'da hakim 37 yaşında gazetecilikle uğraşan Cang Can'ı, "ortalığı karıştırmak ve halkı kışkırtmak"tan kabahatli buldu.

Genç gazeteci Cang'ın avukatı Cang Keke açıklamasında, müvekkilinin, Vuhan'da meydana gelen kovid-19 pandemisi ile alakalı yaptığı haberler sebebiyle dört sene hapis çarptırıldığını belirtti.

Avukat Cang, mayısta içeri alınan müvekkilinin aylardır açlık grevi yaptığını ifade ederek, sağlık durumu kötü olan Cang'ın, mahkemeye tekerlekli sandelye ile katıldığını söyledi.

Şubat ayının başında gittiği Vuhan'da, koronavirüsle ilgili canlı yayın yapan ve görevlilerin hastalığa karşı tercih ettiği yola eleştiri yapan bir makale kaleme alan 37 yaşındaki Cang mayıs ayında yakalanmıştı.

Şanghay'da yaşamını sürdüren Cang, haber yapmak için gittiği Vuhan şehrinde şahit olduklarına ilişkin Twitter, YouTube gibi sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlar yapmıştı.

Vuhan'da Aralık 2019 tarihinde tespit edilen ve kısa zaman içerisinde 200'ün üzerinde ülke ile bölgeye yayılan koronavirüs pandemisi ile alakalı internet ile sosyal medya üzerinden yapılan sıkı takip, Çin'de bu hususta karartma uygulandığı iddialarını beraberinde getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal