Çin'de Köpek Eti Yemek Yasaklanıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olurken, Çin'de yeni yasaklar gündeme geldi. Çin Tarım Bakanlığı et için yetiştirilen hayvanlar listesi yayımladı. Köpekler bu listenin dışında tutuldu.

10.04.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-13:28) Çin'de Köpek Eti Yemek Yasaklanıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olurken dünya genelinde yaklaşık olarak 2 milyon insan salgından etkilendi. Uzmanlar salgının yarasa ya da pangolinden geçtiğini düşünürken, Çin'de bu kapsamda bazı yasaklar getirildi. Çin Tarım Bakanlığı tarafından bir taslak yayınlandı ve et için yetiştirilen hayvanlar listesine yer verildi. Listede köpek etkinin yasaklandığı dikkatlerden kaçmadı. Bakanlık konuyla ilgili alınan kararı da 'medeniyetin gelişmesi' ve 'hayvan hakları konusundaki endişeler'e dayandırdı. Öte yandan hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların da önüne geçilmesi hedeflendi.

The Guardian'a konu ile ilgili olarak açıklama yapan Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals'ın uluslararası direktörü Paul Littlefair, bu durumu ilk olarak nitelendirdi ve "İlk defa bir bakanlık köpeklerin yiyecek olmayacağının sinyalini veriyor. Bu diğer yerel yönetimlere Şenzen'i takip etme kapısını açıyor." dedi.

Karar taslak liste resmi olarak kabul edilene kadar geçerli olmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal