05.03.2020-16:59 (Son Güncelleme:28.04.2024-14:44)


1

Çin’de ortaya çıkan corona virüsü hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Virüs şu ana kadar on binlerce insana bulaştı ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Birçok kişi virüs salgınına karşı, çeşitli yöntemlerle kendilerini korumaya çalışıyorlar.



2

2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan corona virüsü şu ana kadar 60 ülkede görüldü. Virüsün ilk ortaya çıktığı ülke olan Çin, virüsten en çok etkilenen ülke oldu. Virüsten etkilenen 95.000 kişi ve virüs sebebiyle hayatını kaybeden 3000’den fazla kişinin büyük çoğunluğu Çin’de bulunuyor. Çin yönetimi, virüs salgınını durdurmak ve tedavisini bulmak için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra yerel halkta kendi yöntemleriyle virüsten korunmaya çalışıyor.



3

Corona virüsünün yayılmasını engellemek için uzmanların bulunduğu en önemli uyarılarından biri de insanların birbirine yakın temasta bulunmamasıdır. Çin gibi kalabalık bir ülkede bu biraz daha zor olsa da yeniden dekore edilen kafe ve restoranlar ile insanların birbirleriyle olan teması azaltılmaya çalışılıyor. Özellikle restoranlarda masalar birbirlerinden şeffaf plastik yapılarla ayrılıyor.



4

Bazı meslek grupları ise kendi mesleklerinin yapısı nedeniyle insanlara yakın olmak ve hatta temas etmek zorundalar. Kuaförler, işlerini yapmak için insanlara yakın olmak durumunda olan meslek gruplarındandır. Fakat virüs salgını Çinli kuaförlerin farklı çözümler bulmasına neden oldu. Kuaförler geliştirdikleri basit aletlerle insanların saçlarını daha uzak mesafeden kesmeye başladılar.



5

Virüsün yayılmasında, kullanılan paraların da etkili olabileceği düşünülüyor. Çinli yetkililer bu nedenle kullanılan banknotları dezenfekte etme kararı aldılar. Banknotlar, banka şubelerinde ultraviyole ışık altında, yüksek sıcaklıkta dezenfekte ediliyor. Dezenfekte işleminden geçirilen paralar, 14 gün boyunca karantina altında tutuluyor. 14 günlük karantinanın ardından paralar tekrar kullanıma sokuluyor.



6

Virüs nedeniyle birçok kişi evinde dışarıya dahi çıkmıyor. Ancak beslenmek gibi temel ihtiyaçları karşılamak için market veya pazarlara giden kişiler kendilerine has korunma yöntemlerini kullanarak dışarıya çıkıyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr