Çin'de Her Gün 500 Aileye Coronavirsten Ölenlerin Külleri Yollanıyor

Çin'de son haftalarda coronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayısı oldukça azalırken, gündeme bir iddia geldi. Çin'de resmi rakamların saklandığı ve şimdiye kadar 40 bin kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Öte yandan her gün 500 aileye ölenlerin küllerinin yollanıldığı iddia edildi.

31.03.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-09:48) Çin'de Her Gün 500 Aileye Coronavirsten Ölenlerin Külleri Yollanıyor

Çin'in Vuhan kentinde bulunan bir vahşi hayvan pazarından yayılmaya başlayan coronavirüs, dünya üzerinde etkisini devam ettiriyor. Çin'de hayat normale dönerken, son haftalarda coronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayısı oldukça düştü. Bu durum 'Çin coronavirüsü yenmeyi başardı' olarak yorumlanırken, gündeme yeni bir idda geldi.

Dailymail gazetesinde yayınlanan raporda Çinliler, yetkililerin coronavirüs konusunda yanlış bilgiler yaydığını ve gerçek ölü sayısını gizlediğini öne sürüyor.

Öte yanda Vuhan'da bulunan bir cenaze evinin ölülerin küllerinin saklandığı özel vazolardan 5 bin adet sipariş verdiği bilgisi sızdırılırken, öne sürülene göre Çin'de her gün 500 ve 3 bin 500 arasında aile cenaze teslim alıyor. Vuhan'daki krematoryum verilerine göre coronavirüsü salgınında şehirde ölen kişi sayısı 40 binin üzerinde.

Çin'den açıklanan resmi verilere göre vaka sayısı 82 bin, ölü sayısı ise toplamda 3 bin 304.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal