Çin’de Covid-19’u Yenen Doktorların Ten Rengi Değişti

Yeni tip coronavirüs nedeniyle tedavi gören iki Çinli doktorun ten renklerinin, karaciğerlerinde oluşan hasardan dolayı değiştiği dikkati çekti.

21.04.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-12:04) Çin’de Covid-19’u Yenen Doktorların Ten Rengi Değişti

Yeni tip coronavirüs nedeniyle tedavi gören iki Çinli doktorun ten renklerinin, karaciğerlerinde oluşan hasardan dolayı değiştiği dikkati çekti.

Virüsün ortaya çıktığı Çin’in Vuhan şehrinde coronavirüs bulaşan ve 2 ay süren tedavi sonrası virüsü atlatan Kardiyolog Yi Fan ve Ürolog Hu Weifeng'ın ten renkleri değişti.

Bu durumu Çinli uzmanlar, coronavirüsün karaciğerde hasar meydana getirmesine bağlıyor.

CORONAVİRÜS SONRASI TEN RENKLERİ DEĞİŞTİ

Bahsi geçen iki doktorda 18 Ocak’ta yeni tip coronavirüs tespit edildiği ve Vuhan'da bulunan bir hastanede 2 aylık yoğun tedavi sonrası sağlığına kavuştuğu kaydedilirken, Yi Fan ve Hu Weifeng'in daha sonra ten renklerinin değiştiği görüldü.

"KARACİĞERİM TEDAVİ SIRASINDA HASAR ALDI"

Doktorlardan biri olan Hu Weifeng, konuya ilişkin Çin medyasına konuştu.

Weifeng, konuşmasında, “Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum” şeklinde konuştu.

DEMİR, KAN DAMARLARINDA BİRİKTİ

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Song Jianxin, doktorların organlarının, tedavi gördükleri esnada hasar gördüğünü ifade etti.

Karaciğerlerinde birikmesi gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu kaydetti. Bu yüzden de doktorların ten renklerinin değiştiğini belirtti.

TEN RENGİ NORMALE DÖNECEK

Ürolog Li Shusheng, doktorların ten renginin zaman içerisinde eski haline dönmesinin beklendiğini dile getirdi.

CORONAVİRÜS, ORGANLARA CİDDİ HASARLAR VEREBİLİR

Diğer taraftan bilim insanları, coronavirüsü atlatan kişilerin hayati organlarında ciddi hasarların oluşabileceği ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) ortaya çıkabileceğini kaydetti.

"BU YALNIZCA BİR SOLUNUM YOLU HASTALIĞI DEĞİL"

Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Harlan Krumholz ise "Coronavirüs yalnızca bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal