Çin Ulusal Halk Kongresi Korona Virüs Nedeniyle Ertelendi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs ülkeyi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Çin'in en önemli siyasi toplantısı sayılsan Çin Ulusal Halk Kongresi 23 yıl sonra ilk kez korona virüs nedeniyle iptal edildi.

24.02.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:21) Çin Ulusal Halk Kongresi Korona Virüs Nedeniyle Ertelendi

Çin'de korona virüs salgınının önüne geçmek için önlemler alınmaya devam ediyor. Günlük yaşamın kısıtlı bir şekilde ilerlediği Çin'de 23 yıl sonra bir ilk yaşandı. Çin Komünist Partisi, korona virüs salgını nedeniyle siyasi takvimin en önemli toplantılarından biri olan, Çin Ulusal Halk Kongresi toplantılarının ertelendiğini açıkladı.

Her yıl olduğu gibi 5 Mart tarihinde başlanması planlanan toplantılarda, hükümet yıllık faaliyet raporlarını sunuyor. UHK Daimi Komitesi tarafından alınan kararın ardından Çin Ulusal Halk Kongresi, 1997'den bu yana ilk kez ertelenmiş oldu. 

Çin'de yayın yapan CCTV'nin konu ile ilgili olarak aktardığı haberde, "Karar, 13. Ulusal Halk Kongresi'nin üçüncü oturumunun uygun şekilde erteleneceğini netleştirdi. Toplantının gerçekleşeceği tarih Ulusal Halk Kongresi daimi komitesi tarafından ayrıca açıklanacaktır." ifadesi kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal