Çin savaş uçakları Ada’da görüldü: Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Tayvan ve Çin’in arasındaki ipler giderek geriliyor. Tayvan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Çin’e ait birçok savaş uçağı ve savaş gemisinin Ada’da görüldüğü belirtildi. İşte detaylar…

17.08.2022-16:08 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-17:05) Çin savaş uçakları Ada’da görüldü: Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Çin 21 savaş uçağı ve 5 gemiyi Tayvan sınırlarına gönderdi. Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çin’e ait savaş uçaklarının Ada’da görüldüğü belirtildi. Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Görülen uçaklardan 5'inin, Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı kabul edilen hava ve deniz hattının doğusuna ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" ilan ettiği bölgenin güneybatı bölümüne uçtuğu belirtildi. 

Çin savaş uçakları Tayvan’da 

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin'e ait hava ve deniz araçlarının, elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği ifade edildi. ABD’nin bölgeye ziyareti sırasında Çin ordusun askeri tatbikatlara başladığı belirtildi. 

Ateşlenen füzeler Tayvan yakınlarına düştü

Çin tarafından düzenlenen ve 7 gün süren tatbikatların, gerçek mühimmatla gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan tatbikatta ateşlenen güdümlü füzeler Tayvan yakınlarındaki sulara düşmüştü. Ordu sözcüsü, 10 Ağustos'ta tatbikatların tamamlandığını duyurmuş ancak Tayvan Boğazı'ndaki askeri devriye faaliyetinin devam edeceğini açıklaması gelmişti. 

ABD Kongre heyeti Tayvan’ı ziyaret etti 

Dün ABD Kongre heyeti Tayvan’ı ziyaret etti. Çin ordusu, bu heyetin ziyaretinin ardından da Ada çevresinde "askeri devriye faaliyeti ve tatbikatlar yürüteceğini" açıklamıştı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal