Çin Savaş Mı İstiyor? 38 Savaş Uçağı Sınırı Geçti

Tayvan yönetimi, Çin’in dünden itibaren toplam 38 savaş uçağı ile izinsiz olarak Hava Savunma Tanımlama Sahası'na (ADIZ) giriş yaptığını bilgisini verdi.

02.10.2021-16:29 - (Son Güncelleme: 02.10.2021-17:16) Çin Savaş Mı İstiyor? 38 Savaş Uçağı Sınırı Geçti

Yapılan son dakika haberlerine göre, Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait toplam 38 savaş uçağının Tayvan hava sahasını ihlal ettiği bilgisi paylaşıldı.

Tayvan yönetiminin yaptığı açıklamada, Çin’in dünden itibaren toplam 38 savaş uçağı ile izinsiz olarak Hava Savunma Tanımlama Sahası'na (ADIZ) giriş yaptığını bilgisi yer alıyor.

Anadolu Ajansı’nin BBC kaynağından aktardığı habere göre, Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin Hava Kuvvetlerine ait 25 savaş uçağının gün gündüz saatlerinde, 13 uçağında gece saatlerinde olmak üzere Çin’e ait toplam 28 savaş uçağının ADIZ'ın güneybatısı bölgesinde uçuş yaptığı bilgisini paylaştı.

ÇİN BİLİNÇLİ OLARAK ASKERİ SALDIRGANLIK GÖSTERİYOR

Tayvan yönetiminin, Çin’in bölgesel barışa zarar verdiğini vurgulayan açıklamasında yaşanan hadiseyi, ‘kasıtlı’ bir askeri saldırganlık girişimi olarak yorumladı.

Çin’in ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir askeri saldırganlık girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Çin; 15 Haziran'da 28, Eylül'de 19, 16 Eylül'de 9 ve 23 Eylül'de 24 savaş uçağını ADIZ’ye izinsiz bir şekilde uçuş yaptırarak Tayvan’ın hava sahasını ihlal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal