Çin hedefi Japonya’ya çevirdi: Pasifik’te sular ısınıyor

Çin’e ait 4 sahil güvenlik gemisinin Japon kara sularına izinsiz girdiği öğrenildi. Japonya Sahil Güvenliği’nin ikaz ettiği gemiler kısa süre sonra bölgeden ayrıldı.

21.03.2024-09:39 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:29)

Çin ile Japonya arasında yeni bir gerginlik yaşandı. Alınan bilgilere göre Doğu Çin Denizi’nin tartışmalı bölgesi olan Senkaku Takımadaları etrafında seyir halinde olan 4 Çin sahil güvenlik gemisinin Japon kara sularını ihlal ettiği ifade edildi.

Çin gemileri, Japon kara sularına girdi

AA’da yer alan habere göre; Naha ilçesindeki 11. Bölge Sahil Güvenlik Karargahı'nın açıklamasına göre, Japonya'nın Doğu Çin Denizi'ndeki kara sularına Çin'e ait olduğu belirtilen 4 sahil güvenlik gemisi girdi. Gemiler, Kuba Jima adasının güneydoğu kıyılarına yaklaştıktan sonra burada iki saat geçirdi. Ancak Japonya Sahil Güvenliği'nin uyarıları üzerine bölgeden ayrıldılar.

Çin hedefi Japonya’ya çevirdi: Pasifik’te sular ısınıyor

Senkaku olarak bilinen adaların egemenlik tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Japonya'nın kontrolünde olan bu adalar, Çin tarafından da "Diaoyü" olarak adlandırılıyor ve uzun süredir iki ülke arasında anlaşmazlığa sebep oluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal