Çin Büyükelçiliği'nden Corona Virüsü Açıklaması

Bütün dünyayı korkutan corona virüsü ile panik yaratan bir açıklama geldi. Singapur, Wuhan'da ortaya çıkan virüsle ilgili ilk vakanın ortaya çıktığını duyurdu. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çin'de bulunan Türk vatandaşlarının önlemler alması gerektiğini söyledi

23.01.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-17:43) Çin Büyükelçiliği'nden Corona Virüsü Açıklaması

Dünyada corona paniği devam ediyor… İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen ve hızla yayılan corona virüsü ile ilgili bugün peş peşe açıklamalar yapıldı. Bunlar arasında en korkutucu olanı ise hiç kuşkusuz Singapur’dan geldi… Çin yönetimi Wuhan yakınlarındaki 4 kenti karantinaya alırken, Singapur yönetimi corona virüsüne dair ilk vakanın görüldüğünü açıkladı.

POLİSLER ÇIKIŞ YAPANLARI ENGELLEDİ

Corona virüsünün ilk ortaya çıktığı Wuhan kentine giriş çıkışlar kapatılarak şehir karantina altına alındı. Şehirden çıkmak isteyenlere polis izin vermedi.

Çin'de Corona virüsünün ilk ortaya çıktığı Wuhan kentine giriş çıkışlar kapatılarak şehir karantina altına alındı. Kentinin dışına yapılacak uçuşlar ve tren seferleri durduruldu. Şehirden çıkmaya çalışan vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluştururken polisler çıkış yapmaya çalışanlara izin vermedi.

Bugün yayınlanan bildiride otobüsler, metrolar, trenler dahil tüm toplu ulaşımın ve uçuşların askıya alındığı açıklandı. Bildiride virüsün yayılmasını engellemek, halkın güvenliğini ve sağlığını garanti altına almak için önlemlerin alındığı aktarıldı.

PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN UYARI

Yaşananların ardından Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği de sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden yazılı olarak hazırlanan metinde “2019-nCoV” isimli coronavirüs türü hakkında bilgi verildi. Yazılı açıklamada, Çin’de ikamet eden ve Çin’e seyahat edecek Türk vatandaşlarının bazı sağlık tedbirlerini almaları tavsiyesinde bulunuldu.

Uyarı metninde, Türk vatandaşlarının kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaları, açık havada koruyucu maske takmaları, ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtileri gösteren hastalarla temastan kaçınmaları ve canlı hayvanların bulunduğu çiftlik, pazar yeri ve kesimhanelere gidilmemesi gibi öneriler yer aldı.

Sosyal medyada yayınlanan uyarı metninde, ellerin sık sık yıkanması gerektiği de vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal