Çin bu sefer sert duvara çarptı: İngiltere maruz kaldığı siber saldırıyı affetmedi!

Çin siber saldırı konusunda dur durak bilmiyor. Çin’in İngiltere’ye yaptığı siber saldırı hamlesine, Britanya ülkesinde misilleme gecikmedi. İki ülke arasında yaşanan bu gerilime eski ABD Başkanı Donald Trump’da dahil oldu ve bu durumun ‘‘Ne yazık ki sürpriz olmadığını’’ belirtti.

26.03.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-16:49)

İngiltere, Çin yönetimi tarafından desteklenen iki bilgisayar korsanı olduğunu tespit etti ve Çin’i ‘‘kötü niyetli’’ siber saldırı gerçekleştirmekle suçladıktan sonrasında da yaptırım uygulama kararı aldı.

‘‘Kötü niyetli saldırıları tespit ettik’’

Çin'den İngiltere'ye siber saldırı

Akşam gazetesinden ulaşılan bilgilere göre, siber saldırı sonrası Başbakan yardımcısı Oliver Dowden, milletvekillerine ve Seçim Komisyonuna açıklamalarda bulunarak kötü niyetli saldırıların, ‘‘Çin’den gelen düşmanca niyeti işaret eden açık ve ısrarcı bir davranış modeli’’ olduğunun bilgisini paylaştı.

‘‘40 milyon seçmenin kişisel bilgilerine erişildi!’’

Çin’den gelen saldırı sonrası 40 milyon seçmenin kişisel bilgilerine erişildiği iddia edilirken, İngiltere Dışişleri Bakanlığı tüm bu tespitler ışığında, olanları açıklamak için Çin büyükelçisini konutuna çağıracağı ifade ediliyor. Tüm bu yaşananları İngiliz milletvekillerinden eleştiri geldiği ve Çin yönetimine daha sert tepki gösterilmesi gerektiği aktarılıyor. Ulaşılan güncel bilgilere göre, saldırılar nedeniyle iki Çinli devlet görevlisine ve Çin hükümetiyle bağlantılı bir firmaya karşı yaptırımların uygulanacağı açıklandı.

Siber saldırı iddiasına Trump’da yorum yaptı!

Çin'den İngiltere'ye siber saldırı

Çin'in İngiliz milletvekillerini ve seçim sistemini hedef alan bilgisayar korsanlığı hakkında görüşlerini bildiren Trump, bunun "ne yazık ki sürpriz olmadığını" söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘Çin konusunda çok daha ciddi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Küresel pazarların büyük bir parçası olduklarına dair düşüncemiz var ve bunlar göz ardı edilemez ancak aynı zamanda uluslararası kurallara dayalı sisteme göre oynamamaları da ciddiye almamız gereken bir konu.’’


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal