Çin Aşısının Ön Değerlendirme Süreci Başladı

Koronavirüsle mücadelede çalışmalar tüm dünya genelinde hız kesmeden devam ediyor. Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı.

04.05.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 04.05.2021-13:39) Çin Aşısının Ön Değerlendirme Süreci Başladı

Tün dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede aşı çalışmaları devam ediyor. Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı. Türkiye koronavirüsle mücadele kapsamında Çin'den aldığı Sinovac aşılarını da kullanıyordu.

Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattığını belirtti. Türkiye koronavirüsle mücadele kapsamında Çin'den aldığı Sinovac aşılarını da kullanıyordu.

EMA'DAN AÇIKLAMA

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı. Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'EMA'nın insan ilaçları komitesi (CHMP), Sinovac Life Sciences tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının ön değerlendirme sürecinin başlattı. CHMP'nin sıralı incelemeyi başlatma kararı, laboratuvar çalışmalarından (klinik olmayan veriler) ve klinik çalışmalardan elde edilen ön sonuçlara dayanmaktadır. Bu çalışmalar, aşının, Kovid-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2'yi hedefleyen antikorların üretimini tetiklediğini ve hastalığa karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal