06.01.2021-16:13 (Son Güncelleme:26.04.2024-00:07)


1

Cildimizde dönemsel kusurlar meydana geliyor. Bu sorunlar kimi zaman evde halledilebilir olup kimi zaman da tedavi süreci gerektiriyor. Portakal kabuğu görünümü de cildin pürüzsüz görünmesine engel olan nedenlerde biri. Peki portakal kabuğu görünümü nedir ve bu soruna nasıl çözüm üretilir?



2

Portakal kabuğunu incelediğinizde pürüzsüz bir yüzey görmezsiniz.



3

Cildimizde de gözenek problemleri oluştuğunda 'portakal kabuğu' görüntüsünü çağrıştırdığı için, gözenek problemi bu isimle anılıyor.



4

Portakal kabuğu görünümünü andıran ciltlerde de geni gözenekler ve girintili çıkıntılı bir durum gözlenir.



5

Portakal kabuğu görüntüsünün tek bir nedeni yoktur. Uzmanlar güneşe maruz kalmanın, portakal kabuğu görüntüsü gibi cilt problemlerine neden olan dokusal değişikliklere neden olabileceğini belirtiyor.



6

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN:

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN:

Portakal kabuğunu görüntüsünü önlemek için en iyi tavsiyemiz güneş kremi kullanmaktır. Uzmanlar en az 30 SPF'li bir güneş kremi kullanmanızı önerir.



7

PEELİNG YAPIN:

PEELİNG YAPIN:

Pürüzlü bir cilt dokunuz varsa; peeling, hem ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı olur hem de büyük gözeneklerin görünümünü en aza indirir.



8

İÇİNDE C VİTAMİNİ BULUNAN SERUMLAR KULLANIN:

İÇİNDE C VİTAMİNİ BULUNAN SERUMLAR KULLANIN:

C vitamini serumları; kırışıklıkların görünümünü azaltmaya, cildinizin parlaklığını arttırmaya ve hatta cilt tonunu eşitleyip; donuklukla savaşmaya yardımcı olur.



9

En başta bu cilt sorununa neyin neden olduğunu daha iyi anlamanıza ve bu sorunu çözmenin en iyi yolunu belirlemenize yardımcı olmak için mutlaka bir uzmana görünmenizi tavsiye ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR