Ciltte Kızarıklık Nasıl Geçer?

Ciltte ortaya çıkan kızarıklıklar, estetik olmayan bir görüntü oluşturduğu için endişe yaratmaktadır. Bu nedenle ciltte kızarıklık nasıl geçer sorusu sıkça soruluyor. Ancak bu konuda ilk düşünülmesi gereken ciltte kızarıklığın neden ortaya çıktığı olmalıdır.

30.07.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-10:58) Ciltte Kızarıklık Nasıl Geçer?

Cilt kızarıklığının ilk nedenleri arasında, dış faktörlerden iklim koşulları sayılabilir. Aşırı sıcak ya da aşırı soğuk hava koşulları cildin kendini koruma bariyerine zarar verir. Bu nedenle hassaslaşan cilt kızarma eğilimi gösterir. Kışın cildi korumak, yazın ise güneş ışığına doğrudan maruz kalmamak, güneş kremi kullanmak kızarıkları azaltacaktır.

Ciltte, özellikle de yüzde kızarıklık oluşmasının nedeni, kullanılan kozmetik malzemelerinin cildi tahriş etmesi olabilir. Ciltte kızarıklık nasıl geçer sorusunun cevaplarından biri de cilt tipinize uygun kozmetik ürünlerini bulmaktır. Doğru makyaj ürünleri, yüz temizleme ürünleri, sabunlar cildin sağlığının korunmasında oldukça önemli. Aynı zamanda makyaj yaparken ve makyajı silerken de cildi fazla hırpalamamak gereklidir.

Ciltte kızarıklığın en önemli nedenlerinden biri, cildin kurumasıdır. Kuruyan cildin koruma bariyeri zarar görür. Bunun sonucunda cilt üzerinde çeşitli çatlaklar ve bu çatlakların etrafında kızarıklıklar ortaya çıkabilir. Cildin, sağlıklı bir şekilde, sürekli nemli kalması için gerekli ürünleri kullanmak ciltte kızarıklık nasıl geçer sorusunun yanıtlarından da biri aynı zamanda. Kullanılan kozmetik ürünlerinin de ciltte kuruluğa ve dolayısıyla kızarıklığa yol açtığını göz önünde bulundurmak gereklidir.

Beslenme düzeni ve tüketilen yiyecekler de ciltte kızarıklık oluşmasına yol açabilir. Süt ürünleri, kafein tüketiminin yüksek seviyelerde olması, alkol alımının fazla olması ciltte kızarıklık oluşmasına neden olabilir. Aynı zamanda kırmızı renkli bazı yiyeceklerin tüketilmesi (domates gibi) ve fazla baharat tüketimi de ciltte kızarıklığa neden olur. Bu nedenle, baharat tüketiminin kontrol altına alınması, alkol ve kafein tüketiminin azaltılması, süt ürünlerinin makul miktarlarda tüketilmesi dikkat edilmesi gereken noktalardır.

Aynı zamanda, stres gibi psikoloji kaynaklı faktörler de ciltte kızarıklık reaksiyonlarına neden olabilmektedir.

Fazla Egzersiz Yapmak Cilt Kızarıklığına Neden Oluyor Mu?

Bu sorunun cevabı evet. Vücudu zorlayan egzersiz programları ciltte kızarıklık ortaya çıkmasına neden olabilir.

Ciltte Kızarıklık Nasıl Geçer?

Ciltte kızarıklık nasıl geçer sorusunun birkaç yanıtını yukarıda verdik. Şimdi de başka yöntemleri listeleyelim:

  • Kızarıklık giderici kozmetik ürünler kullanmak.
  • Cildin günde 2 defa ılık suyla yıkanması. Bu esnada cilde nazik davranmalı ve havlu yerine tişört ya da kağıt havlu kullanılmalıdır.
  • Nemlendirici kullanmak.
  • Aleo vera jeli kullanmak.
  • Hindistancevizi yağı ve zeytinyağı terapisi uygulamak.
  • Bol su içmek.

Eğer, cildinizdeki kızarıklık bu yöntemlerle geçmiyorsa, bir cilt uzmanına görünmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal