14.05.2021-15:41 (Son Güncelleme:14.05.2021-16:59)


1

Tuz

Tuz

Cilt dehidrasyonuna neden olan bir başka etken ise tuzdur. Tuz cildinizi kurutarak erken yaşlanmaya neden olabilir.



2

İşlenmiş Et

İşlenmiş Et

İşlenmiş etlerin sodyum ve yağ oranı çok yüksektir. Ekstra sodyum, vücutta su tutulmasına neden olabilir. Bu da yüzünüzde şişkinliğe yol açar. Yeni çalışmalar, birçok işlenmiş yöntemde bulunan sodyum nitratların kollajen ve elastikiyette bozulmaya neden olabileceğini de gösteriyor. Bu erken yaşlanmaya neden olabilir.



3

Beyaz Pirinç

Beyaz Pirinç

Beyaz pirinç, glisemik indeks ve şeker oranı bakımından çok yüksektir. Yüksek şeker içeriği ciltte yoğun iltihaplanmaya neden olabilir.



4

Alkol

Alkol

Alkollü içecekler cildinizi mahvedebilen başka bir etkendir. Alkol tüketmek yüzünüzün çökmüş ve dehidrasyondan yıpranmış görünmesine neden olur.



5

Bol Kahve Kahve Tüketmek

Bol Kahve Kahve Tüketmek

Kahve, cildiniz de dahil olmak üzere vücudunuzun tüm hidrasyonunu boşaltabilen bir idrar söktürücüdür. Bu ince çizgilerin daha kötü görünmesine neden olabilir.



6

Şişeden Su İçmek

Şişeden Su İçmek

Plastik şişelerde bulunan BPA, vücutta hormon olarak hareket edebilen ve hormonal cilt sorunlarına yol açan sentetik bir östrojendir. Vücutta bulunan östrojeni arttıran BPA, sivilce ve yağlanmaya neden olmakta.



7

Baharatlı Yiyecekler

Baharatlı Yiyecekler

Araştırmacılar henüz tam olarak baharatlı yiyeceklerin neden cilt koşullarını alevlendirdiğini henüz anlayamadılar. Ancak akne ve rosacea gibi durumlara kesinlikle olumsuz etkileri var. Mevcut cilt problemleriniz varsa baharatlı yiyeceklerden kaçınmak en iyi seçenek olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR