Cilt beyazlatan, lekeleri gideren 5 farklı ev yapımı kiraz maskesi tarifi

İçeriğindeki antioksidanlarla sağlık açısından çok faydalı bir meyve olan kiraz, aynı zamanda cilde iyi gelen besinlerden birisidir. Kirazı sadece tüketerek değil maske malzemesi yaparak ta kullanabilirsiniz. İşte, cilt beyazlatma ve lekeleri gideren 5 farklı ev yapımı kiraz maskesi tarifi..

30.06.2022-08:27 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-08:27) Cilt beyazlatan, lekeleri gideren 5 farklı ev yapımı kiraz maskesi tarifi

Yaz meyvelerinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olan kiraz, içeriğindeki antioksidan vitamin ve mineraller bakımında oldukça zengindir. Hemen herkesin severek tükettiği kiraz, cilt sağlığına olan faydalarıyla da şaşırtıyor.

Kiraz, içeriğindeki zengin antioksidanlarla sağlık için çok faydalar sağlarken aynı zamanda cilde iyi gelen özelliklerinden dolayı da cilt maskesi için ideal maske malzemesidir. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından ve serbest radikallerin zararlarından korurken, aynı zamanda ciltte oluşan koyu lekeleri ve renk değişimlerini de giderir. Kiraz maskesi, aynı zamanda gül hastalığını tedavi etmek içinde kullanılır. Ayrıca ciltteki bakterileri öldürerek, akne oluşumunun da önüne geçer.

ev yapımı kiraz maskesi tarifi

Kiraz maskesinin cilt için faydaları

- Antioksidan deposu olduğu için vilde canlılık verir,

- Peeling özelliği sayesinde cildi özel hücrelerden kurtarır,

- Anti-inflamatuar özelliği sayesinde cilt yapısını düzneler,

- Yaşlılığa bağlı lekeleri giderir,

- A, C, E, K vitamini içerek kirazda potasyum, magnezyumun bol miktarda olmasında dolayı cildi içerden besler ve cilt sorunlarını giderir.

Cilt beyazlatan, lekeleri gideren 5 farklı ev yapımı kiraz maskesi tarifi

"Cilt lekelerini gideren kiraz maskesi"

Kiraz

Yoğurt

Bal

Toz şeker

Kirazları iyice yıkayın ve içindeki çekirdekleri çıkarın. Çekirdekleri çıkarırken aynı zamanda kirazın suyunu da çıkarın. içerisine biraz bal ve şeker ilave edin. Bal cildi nemlendirirken, toz şeker de cilde peeling uygulayarak cildinizi ölü hücrelerden arındırır. Daha sonra yoğurdu ekleyip, maskeyi iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp, 20 dakika bekletin ve daha sonra yıkayın.

"Kirazlı peeling maske tarifi"

Yulaf

Kiraz

Öğütülmüş Yada bir gece önceden suda bekletilmiş bir tatlı kaşığı kadar yulafı bir tatlı kaşığı kiraz suyu ile karıştırın. kirazın suyunu çıkarabilmek için kirazın çekirdeklerini çıkarırken, süzgeçten geçirebilir yada katı meyve sıkacağını kullanabilirsiniz. Bu karışımı göz çevresi harici tüm yüzünüze uygulayıp, 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü suyla durulayın. Bu karışım, cildinizi ölü hücrelerden arındırdıktan sonra dolaşım sistemini uyaracak ve ciltteki bakterileri mikropları da yok edecek.

ev yapımı kiraz maskesi tarifi

"Kuru ciltler için kiraz maskesi tarifi"

Kiraz

Zeytinyağı

8 veya 10 adet kirazın çekirdeklerini çıkardıktan sonra blenderdan geçirin. Dilerseniz kirazları rendeden de geçirebilirsiniz. İçerisine bir tatlı kaşığı kadar ekstra sızma zeytinyağı koyup iyice karıştırın. karışımı yüzünüze sürüp 5 yada 10 dakika bekletin ve daha sonra yıkayın.

"Yağlı ciltler için kiraz maskesi tarifi"

Kiraz

Mısır unu

Bal

2 tatlı kaşığı mısır unu ile 1 tatlı kaşığı balı karıştırın, İçerisine rendelediğiniz ya da blenderdan geçirerek püre haline getirdiğiniz 4-5 adet kirazı katın. Bu karışımı yüzünüze uyguladıktan sonra 20 dakika kadar bekletin daha sonra suyla durulayın.

ev yapımı kiraz maskesi tarifi

"Sivilceli cilt için kiraz maskesi tarifi"

Kiraz

Limon suyu

Bal

Püre haline getirdiğiniz kirazın içerisine bal ve limon suyunu katın. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayın ve 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü suyla durulayın. Bu maske antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliği sayesinde yüzünüzdeki sivilceden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal