Çilek yıkarken bu hatayı yapmayın: Vücutta iltihaba neden oluyor

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan çileğin, doğru temizlenmediği zaman vücutta iltihaba neden olduğunu biliyor muydunuz? Peki çilek nasıl temizlenir? Sizin için araştırdık.

24.05.2023-10:40 - (Son Güncelleme: 05.07.2023-16:38)

Başta çocuklar olmak üzere yaz aylarının sen sevilen meyvelerinden biri şüphesiz ki çilek. Öğünlerimizden eksik etmediğimiz çilek doğru temizlenmediği zaman vücutta iltihaba neden olabiliyor. Peki çilek nasıl temizlenir? İşte detaylar…

Çileği böyle tüketmek vücutta iltihaba neden oluyor? 

Kırmızı meyveler arasında popüler olan çilek, faydaları saymakla bitmiyor. Ancak çilek güzel temizlenmediği zaman sanıldığının aksine vücutta zehire dönüşebiliyor. Tüketmeden önce uzmanlar sık sık çileğin doğru bir şekilde yıkanmasının altını çiziyor. Eğer çilek yıkanmazsa vücutta iltihap oluşumuna sebep olabilir. Bu sorunla karşılaşmamak için çilekleri temizlemek ve bu problemleri yaşamamak için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. 

Çilek yıkarken nelere dikkat edilmeli? 

Serada ve bahçede yetişen çilekleri market ve pazara gelene kadar birçok şeyle temas etmektedir. Bütün sebze ve meyveler içinde geçerli olan bir durum olduğu için mutlaka yemeden önce sebze ve meyveleri dikkatli bir şekilde mikroplardan ve kirden arındırmak gerekiyor. 

Satın aldığınız çilekleri hemen eve gelir gelmez lavaboda bir kabın ya da süzgeçin içine koyarak bol suyla durulumanız gerekiyor.

Çilek nasıl yıkanır?

Çilekleri tek tek elinize alıp soğuk suyla musluğun altında ayrıntılı bir şekilde bakterilerden ve mikroplardan arındırabilirsiniz. 

Çilek temizleme işi bittiğinde çileklerin suyu akana kadar süzgeç veya kevgirin içinde tezgahın kenarında bekletin. Daha sonra suyu süzülen çilekleri temiz bir havlu kağıdın üzerine koyarak kurulayabilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal