Çilek reçeli tarifi : en güzel ve lezzetli çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli malzemeleri ve tarifi

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte birbirinden lezzetli meyveler kendini göstermeye başladı. Bununla birlikte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçel tarifleri de gündeme geldi. Sofraları şenlendiren çilek reçeli tarifi araştırılmaya başlandı. Kendi reçelini kendisi yapmak isteyenler, çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmak için gereken malzemeler? En güzel çilek reçeli nasıl hazırlanır? Gibi soruları araştırıyor. Mis gibi çilek reçeli tarifini sizler için derledik…

28.04.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-16:25) Çilek reçeli tarifi : en güzel ve lezzetli çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli malzemeleri ve tarifi

Çeşit çeşit reçeller her sabah kahvaltı sofralarını süslerken, tatlıların üzerinde süs olarak da kullanılıyor. Bahar ayının gelmesiyle birlikte birbirinden lezzetli meyveler de kendini göstermeye başladı. Evinde kendi reçelini yapmak isteyenler de kolları sıvadı. Lezzetli mi lezzetli çilek reçeli tarifleri sık sık araştırılan konular arasında yerini aldı. En güzel çilek reçeli nasıl hazırlanır? Çilek reçeli tarifi? Gibi sorulara yanıt aranırken, en lezzetli çilek reçeli tarifini sizler için derledik…

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi çilek reçelini evde yapmak isteyenler, hem kıvamını hem de lezzetini tutturmak için araştırma içine girdi. Sofraların ve tatlıların vazgeçilmez lezzeti çilek reçeli tarifi merak konusu oldu. İşte merak edilen çilek reçeli tarifi.

Çilek Reçeli

Çilek reçeli nasıl yapılır?

Çilek reçeli için gereken malzemeler;

2 kilogram çilek

8 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı dövülmüş limon tuzu ya da 1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı tereyağı

Reçelin hazırlanışı;

Çilekleri iyice yıkayıp saplarını ayıklayın ve tekrar bol su ile yıkayın. Çilekleri yıkadıktan sonra ikiye bölün. Kestiğiniz çileklerin bir kısmını geniş bir tencereye dizin ve üzerine toz şeker ilave edin. Toz şekerlerin üzerine tekrar çilek dizin ve tekrar şeker serpin. Çilek ve çeker bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. İşlemin ardından tencerenin kapağını kapatın ve 8 saat dinlenmeye bırakın. Çileklerinizi 1 gece boyunca da bekletebilirsiniz.

Bekletilmiş çilekler suyunu salacaktır. Çilekler yeteri kadar sulu değilse üzerine bir çay bardağı su eklemek gerekir. Daha sonra çilek tenceresini ocağa alarak kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan çileklerin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Bu çileğinizin daha az köpürmesini sağlar. Daha sonra kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin. Çilekler kaynadığı süre boyunca üzerinde oluşan köpükleri alarak temizleyin. Bu işlem reçelinizin ileride şekerlenmesini engeller. Kaynama süresi bitmeye doğru dövülmüş limon tuzu ya da limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha pişip çileğinizi ocaktan alın. Ardından sterilize edilen kavanozlara çilek reçeliniz sıcakken doldurun ve kapağını iyice kapatıp kavanozu ters çevirin. Reçeliniz soğuduktan sonra servise hazır olacaktır.

Çilek reçelinin püf noktaları

4 kavanoz çilek reçeli hazırlamak 10 dakika sürerken, reçeli pişirmek 40 dakika sürmektedir. Çilek reçelinde bulunan kalori miktarı 73/kcal'dır.

Çilek reçeli hazırlamak için kullanacağınız çileklerin küçük ve kokulu olmasına dikkat edin. Çileği bir gece şekerle bekletmek suyunu daha iyi vermesini ve üzerine ekstra su ilave etmemenizi sağlar. Daha fazla miktarda çilek reçeli yapmak isteyenler, 4 kilo çileğe 3 kilo şeker ilave edilerek ve 1 çay kaşığı limon tuzu kullanarak daha fazla çilek reçeli yapabilir.

Çilek reçelinin fazla sulu olması durumunda, mikrodalga fırında 3-5 dakika kaynatılan reçel suyunu çekecektir. Ya da reçelin üzerini temiz bir bezle kapatıp güneşte bekletmek de suyunu çekmesine yardımcı olacaktır.

Çilek reçelini hemen tüketeceğiniz durumda kavanozun ağzını soğuduktan sonra kapatmalısınız. Yoksa çilek reçelinizde küflenme olabilir.

Çİlek

Çileğin özellikleri

Çileğin içinde çok fazla B, C ve K vitamini bulunur. Çilek kuvvet verir. İçerisinde bulunan C vitamini cilde yararlıdır, cildi ölü hücrelerden arındırarak yağları temizler. Çilek kolesterolü dengeler. Çilek kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalp sağlığını destekler. Çileğin içinde bulunan K vitamini kemik sağlığına faydalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal